Jordan, vjerojatno najbolji košarkaš ikad, ulazi u Fibinu kuću slavnih

Šesterostruki NBA prvak s momčadi Chicago Bullsa osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje

Chicago Bulls guard Michael Jordan(R) fights for a rebound with Portland Trail Blazers guard Isaiah Rider(L) during the third quarter 25 February, at the United Center in Chicago, Illinois. The Trail Blazers defeated the Bulls 106-101. 
  AFP PHOTO VINCENT LAFORET
FOTO: AFP

Michael Jordan, vjerojatno najbolji košarkaš svih vremena, ući će u Fibinu kuću slavnih 19. rujna, potvrđeno je iz Međunarodne košarkaške federacije.

Šesterostruki NBA prvak s momčadi Chicago Bullsa osvojio je dvije zlatne olimpijske medalje. Prvu na Igrama 1984. u Los Angelesu, a drugu osam godina kasnije u Barceloni kao dio legendarnog Dream Teama koji je u finalu turnira svladao Hrvatsku. Jordan je već stanovnik Košarkaške kuće slavnih (Naismith Memorial Basketball Hall of Fame) i to kao pojedinac i kao član reprezentacije iz 1992. godine.

Ostala osmorica koja će u Fibinu Kuću ući zajedno s Jordanom, i kojima će počast biti odana u Lilleu na poluvremenu finalne utakmice Europskog prvenstva 20. rujna, su: Šarunas Marčulionis, Anne Donovan, Vladimir Tkačenko, Ruperto Herrera Tabio, Antoine Rigaudeau, Jan Stirling, Robert Blanchard i Noah Klieger.