Nekad je nužno odabrati stranu

Još jedna pobjeda na Igrama; Hrvatska dobila Crnu Goru u vaterpolu. No, bilo je prilično napeto

Luka Bukić je zabio pogodak osam sekundi prije kraja susreta

Luka Bukic of Croatia looks to pass the ball during the men's final water polo match between Croatia and Serbia on day fifteen of the 16th FINA World Championships at the Water Polo Arena on August 8, 2015 in Kazan, Russia. Serbia won 11-4. AFP PHOTO / ROMAN KRUCHININ / AFP PHOTO / ROMAN KRUCHININ
FOTO: AFP

U derbiju 2. kola B skupine olimpijskog vaterpolskog turnira Hrvatska je pobijedila Crnu Goru 8-7 (2-2, 2-1, 1-2, 3-2). U neizvjesnoj utakmici pobjednički pogodak zabio je Luka Bukić osam sekundi prije kraja susreta.

Bila je to utakmica u kojoj su naši vaterpolisti vodili praktički cijelo vrijeme i u nekoliko navrata su mogli prelomiti utakmicu. No, slaba realizacija igrača više i niz promašenih zicera umalo su nam odnijeli bodove. Srećom, obrana predvođena sjajnim Josipom Pavićem koji je sakupio 12 obrana je odlično funkcionirala.

Nismo iskoristili šanse

Hrvatska je vodila 1-0 i 2-1, potom je Crna Gora okrenula rezultat u svoju korist (3-2), no do kraja druge četvrtine Burić i Sukno su vratili ‘barakude’ u vodstvo. U trećoj četvrtini Hrvatska je imala i najveću prednost na utakmici, 5-3 no u tim trenucima nije uspjela slomiti suparnika. Crna Gora se vratila golovima Janovića i Ivovića i u posljednjih osam minuta ušlo se rezultatom 5-5.

U posljednjoj četvrtini napokon je proradila i naša igra s igračem više. Do zadnje dionice realizirali smo samo jednu od pet prilika s igračem više, a u posljednjoj četvrtini obje situacije u kojoj smo imali igraču prednost. Nažalost, kod vodstva 7-6 Hrvatska je zapucala dva zicera, što je kaznio Janović izjednačivši na 7-7. Crna Gora je 45 sekundi prije kraja utakmice imala igrača više, srećom nisu zabili, a u zadnjem napadu je Luka Bukić postigao pogodak za našu pobjedu.

Na ljestvici vode Hrvatska i Italija

Sandro Sukno, Luka Lončar i Luka Bukić predvodili su hrvatsku vrsta sa po dva gola, a među strijelce su se upisali i Damir Burić i Maro Joković. U crnogorskim redovima najefikasniji su bili Darko Brguljan i Mladan Janović sa po dva gola.

U preostalim susretima 2. kola iz naše skupine Italija je pobijedila Francusku 11-8, dok je Španjolska slavila protiv SAD 10-9. Na ljestvici vode Hrvatska i Italija sa po četiri boda, Crna Gora i Španjolska imaju po dva boda, dok su Francuska i SAD na začelju bez bodova. U susretima trećeg kola u 10. kolovoza sastaju se Hrvatska – Španjolska, Crna Gora – Italija, te Francuska – SAD.