Joško Jeličić je bez dlake na jeziku analizirao derbi Hajduka i Dinama, a ovo su 4 njegove najvažnije ocjene

Hajduk je odigrao pametno, no umnogome mu je posao olakšao Dinamo

FOTO: Screenshot/HRT

Unutar svega pet dana gledali smo dva derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu. Dvije su utakmice ponudile dvije potpuno različite slike – u prvoj potpuno nadigrani i deklasirani, a u drugoj razigrani, rastrčani i dominantni Hajduk. U srijedu je u polufinalu Hrvatskog kupa Dinamo slavio s 2-0 i očitao Splićanima lekciju, ali samo četiri dana kasnije u prvenstvenom je dvoboju bio posve nemoćan i Hajduk je pobijedio s 1-0.

U HRT-ovoj emisiji Stadion poljudske je događaje komentirao nekadašnji nogometaš oba kluba Joško Jeličić, a ovo su njegova najvažnija zapažanja.

1. Zreliji i koncentriraniji Hajduk

“U samo četiri dana od potpune depresije do totalne euforije. To je hrvatska stvarnost. Hajdukovci su izgledali puno zrelije i koncentriranije nego što je to bio u srijedu, no rani gol puno im je toga olakšao. Oslobodio ih je straha, skinuo im je ogroman teret s leđa i zaigrali su puno opuštenije i slobodnije”, naglasio je Jeličić.

Nikola Vlašić
Nikola Vlašić PIXSELL

2. Dinamo bez trenera

“Hajduk je utakmicu odigrao izuzetno pametno, no umnogome im je posao olakšao Dinamo koji je u Split došao lišen usluga tri najbolja igrača, ali i trenera. Ne mogu objasniti što je Zoran Mamić pokušao, no bilo je to potpuno pogrešno vođenje utakmice”, bez dlake na jeziku je objasnio nekadašnji sjajni veznjak.

Zoran Mamić
Zoran Mamić PIXSELL

3. Ključ pobjede nije bila agresivnost

“Mnogi ističu kako je Hajduk u nedjelju bio drastično agresivniji nego u srijedu. Nije to baš tako. Hajduk je u nedjelju napravio samo jedan prekršaj više nego što je napravio u srijedu, tako da ključ pobjede nije bila neka prevelika agresija, već mudrost, pamet i koncentriranost”, ocijenio je Jeličić.

Fran Tudor između dvojice dinamovaca
Fran Tudor između dvojice dinamovaca PIXSELL

4. Burić superioran nad Mamićem

“Kad pogledamo sve ovosezonske utakmice Hajduka i Dinama, vidljiva je superiornost Damira Burića nad Zoranom Mamićem. Ne mogu objasniti što je Mamić želio. U redu, nemaš Pjacu, Soudanija i Fernandesa, ali onda igraš s onim igračima koje imaš. Igru temeljiš na igračima koje imaš, a ne napadaš i ne srljaš bez ikakve veze i smisla. Dinamo je u nedjelju imao samo Roga koji je sposoban igrati u dva pravca, svi ostali igrači u Dinamovoj vezi nemaju tu mogućnost i zato nije bilo čudno što je Hajduk bez većih problema napadao zadnju liniju Dinama svih 90 minuta”, zaključio je Jeličić.

Damir BurićP
Damir Burić PIXSELL