Juventus bolji od Torina 2-1, a Inter 1-0 pobjedom nad Romom preuzeo vrh Serie A

Vratar milanskog kluba Handanovič bio je najbolji igrač derbija kola

Roma's French defender Luca Digne (R) fights for the ball with Inter Milan's Croatian midfielder Ivan Peresic during the Italian Serie A football match Inter Milan versus AS Roma on October 31, 2015 at the San Siro Stadium stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

U derbiju 11. kola talijanskog nogometnog prvenstva Inter je u Milanu svladao Romu sa 1-0 (1-0) i tako preuzeo vodstvo na ljestvici. Strijelac jedinog gola bio je Gary Medel u 31. minuti susreta kada je prizemnim udarcem svladao Romina vratara Szczesnyja.

Bodove Interu sačuvao je izvrsno raspoloženi vratar Samir Handanovič s nekoliko sjajnih obrana.

Brozović i Perišić odigrali cijelu utakmicu

Hrvatski reprezentativci Marcelo Brozović i Ivan Perišić odigrali su čitavu utakmicu za Inter koji je sada vodeći na ljestvici sa 24 boda, jednim više od druge Rome, a tri više od Napolija i Fiorentine uz utakmicu više.

https://vine.co/v/e3iU3jq2ueB

Aktualni prvak Juventus je kao domaćin svladao gradskog suparnika Torino sa 2-1 (1-0) golom u samoj završnici utakmice.

Manžukić igrao od 78. minute

Juventus je poveo prekrasnim pogotkom Paula Pogbe (19), na 1-1 početkom nastavka poravnao je Cesare Bovo (51), ali tri boda prvaku donio je Juan Cuadrado (90+3) minutu prije isteka sudačke nadoknade. Hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić ušao je u igru za Juventus u 78. minuti.

Juventus i Torino sada imaju po 15 bodova, te drže 10., odnosno 11. mjesto na ljestvici s istim brojem bodova kao i deveta Sampdoria.