Juventus-Fiorentina 3-2: Juve treba još samo jedan bod za obranu naslova

Cagliari je izgubio na gostovanju kod Chieva, a Čop je za goste igrao do 72. minute

Juventus' Argentinian forward Alberto Carlos Tevez (C) who scored, celebrates with teammates after their victory 3-2 after the Italian Serie A  football match Juventus Vs Fiorentina on April 29, 2015 at the "Juventus Stadium" in Turin.  AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
FOTO: AFP

U derbiju 33. kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Torinu pobijedio Fiorentinu 3-2 i za obranu naslova prvaka u idućih pet kola mora osvojiti jedan bod.

Važne bodove u borbi za drugo mjesto osvojili su rimski klubovi Lazio i Roma, pa ‘nebesko-plavi’ i dalje imaju bod više. Lazio je deklasirao Parmu 4-0, dok je Roma na gostovanju slavila protiv Sassuola 3-0. Milan je doživio novi udarac, ovoga puta izgubio je na San Siru od Genoe 1-3.

Vodstvo Viola

Fiorentina je povela u Torinu golom Gonzala Rodrigueza iz jedanaesterca u 33. minuti. No ‘Stara dama’ je do konca prvog dijela okrenula rezultat golovima Fernanda Llorentea (36) i Carlosa Teveza (45+1). Rodriguez je u 67. minuti mogao izjednačiti iz novog kaznenog udarac, no promašio je cijeli gol.

Kazna je stigla tri minute kasnije kada je Tevez svojim drugim pogotkom doveo Juve do dva gola prednosti. U samoj završnici Josip Iličić je ublažio poraz ‘viola’. Milan Badelj je za Fiorentinu igrao cijeli susret.

Lazio ostao ispred Rome

Lazio je do pobjede protiv Parme stigao golovima Marca Parola (10), Miroslava Klosea (13), Antonia Candreve (16) i Balde Diao Keite (81), dok su strijelci za Romu protiv Sassuola bili Seydou Doumbia (6), Alessandro Florenzi (27) i Miralem Pjanić (74). Šime Vrsaljko nije nastupio za Sassuolo.


Lazio vs Parma 4-0 All Goals and Full… by enteritament

Cagliari je izgubio na gostovanju kod Chieva 0-1, a Duje Čop je za goste igrao do 72. minute. Na ljestvici vodi Juventus sa 76 bodova, Lazio ima 62, a Roma na trećem mjestu 61.