Kako je Dirk Kuyt s 35 godina postao nogometaš o kojem se najviše priča

Feynoord je postao je ozbiljan pretedent za naslov prvaka

Netherlands' forward Dirk Kuyt controls the ball during the Group B football match between Netherlands and Chile at the Corinthians Arena in Sao Paulo during the 2014 FIFA World Cup on June 23, 2014.  AFP PHOTO / DAMIEN MEYER
FOTO: AFP

Nizozemski nogometaš Dirk Kuyt s 35 godina igra u životnoj formi. Trenutno je najbolji strijelac u nizozemskoj ligi, a njegov Feynoord postao je ozbiljan pretedent za naslov prvaka nakon što je prošle godine imao 26 bodova manje od prvaka PSV-a.

Labuđi pjev

Bivša zvijezda Liverpoola, napadač, krilo i sve što je bilo potrebno, nije želio prihvatiti činjenicu da se njegova karijera bliži kraju nakon što mu je istekao ugovor s Fenerbahčeom. Umjesto toga vratio se u svoju domovinu, a ova sezona mogla bi biti njegov labuđi pjev i priča kao stvorena za holivudske filmove.

U srijedu navečer Feynoord je slavio protiv Ajaxa čime su niz neporaženosti produljili na osam utakmica. Iako su do pobjede stigli autogolom u 94. minuti, Kuyt je podigao ruke u zrak i otrčao prema navijačima kako zajedno proslavili pogodak. I drugi su krenuli za njim.

On je taj koji je ove sezone unio živost u ekipu. Prvi put nakon slavnog hat-tricka na Old Traffordu 2011. godine zabio je tri gola na jednoj utakmici. Bilo je to protiv Heerenveena, a tjedan dana to je ponovio i protiv AZ Alkmara. Da, Kuyt je zabio u dvije utakmice zaredom hat-trick.

Ako vam se ovo čini nevjerojatnim, onda nedavno objavljena informacija u španjolskim medijima, prema kojoj bi ga Barcelona željela dovesti u siječnju, zvuči kao totalna fantazija.

https://twitter.com/barcastuff/status/651893397544939520?ref_src=twsrc%5Etfw

No, kada igra ovako dobro tko bi mogao prigovoriti tim pričama.

Iako bi Liverpoolovi navijači mogli biti zavidni s obzirom da su njihovi napadači ozlijeđeni ili u lošoj formni, njegova stastistika bi mogla staviti osmijeh i na lice nedavno smijenjenog trenera Brandana Rodgersa.

Ako Kuyt i ne osvoji naslov s Feynoordom sljedećeg ljeta, imat će razloga za proslavu posebne obljetnice.