Katalonski list tvrdi da je Barcelona zainteresirana za Šimu Vrsaljka

Hrvatski reprezentativac nije nogometaš čiji je transfer prioritet Barci

Šime Vrsaljko
FOTO: PIXSELL

Prema pisanju katalonskog sportskog lista Mundo Deportivo europski prvak Barcelona zainteresiran je za transfer hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka iz Sassuola. Taj list je vrlo blizak klubu i u prošlosti se pokazao relativno pouzdanim, a Vrsaljkovo ime spominje se uz još nekoliko potencijalnih pojačanja.

Navodi se da je Barcelona u prošlosti već bila zainteresirana za Vrsaljka te da su njeni skauti išli gledati nogometaša Sassuola. No, on nije na vrhu liste prioriteta Barcelone koja je najavila da će biti vrlo aktivna na tržištu u zimskom prijelaznom roku.

Glavna meta momčadi Luisa Enriquea bit će brazilski branič Marquinhos kojeg će pokušati dovesti iz francuskog Paris Saint Germaina. Prema pisanju dijela španjolskih medija Barcelona je dulje vrijeme zainteresirana za 21-godišnjeg igrača te je spremna provjeriti zbog čega ne igra u punoj minutaži za momčad Laurenta Blanca koji favorizira na mjesta središnjih braniča u momčad stavljati dvojac David LuizThiago Silva.

Marquinhos
Marquinhos AFP

Postoje navodi koji tvrde da je Marquinhos toliko nezadovoljan svojim statusom u francuskom klubu da je od agenta već zatražio da mu pronađe novu adresu i to što je prije moguće. A najranije moguće će biti u siječanjskom prijalaznom roku nogometaša kojega bi iskoristiti mogla Barcelona za osnaživanje svoje posljednje linije. Prema nekim napisima, zainteresiranih ima još, a među njima je i londonski Chelsea.