Karim Benzema i u razgovoru za francusku televiziju tvrdio da nije ucjenjivao suigrača iz reprezentacije

'Valbuena mi je zahvalio onaj dan kada sam mu sve ispričao', dodao je napadač Reala

FOTO: AFP

Igrač Real Madrida i francuske reprezentacije Karim Benzema (27) ispričao je za francusku televiziju TF1 svoju verziju slučaja navodnog ucjenjivanja suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene. Uoči televizijskog intervjua, Le Monde je objavio iskaz koji je dao sucu istrage.

“Zašto sam odlučio pričati? Zato što su mediji nemilosrdni prema meni, vuče me se po blatu kao da sam kriminalac. Čuo sam da postoji seks video i to sam rekao Valbueni i da mu mogu pomoći jer imam prijatelja koji može srediti takve probleme. I ja sam iskusio takve stvari u prošlosti”, kazao je Benzema na početku razgovora.

‘Valbueni se pomutio um’

“Hvala Bogu, dobro zarađujem, a kada želim nekome pomoći ne očekujem od njega ništa zauzvrat. Mathieu se pomutio um jer nikad nismo pričali o novcu. Ne znam one koji su ga ucjenjivali, znam Karima Zenatija koji je ranije bio u zatvoru, ali je potpuno druga osoba otkako je izašao”, dodao je francuski nogometni reprezentativac.

“Nisam kriv, iskren sam. Pa Valbuena mi je zahvalio onaj dan kada sam mu sve ispričao. Žao mi je što sam se smijao dok sam razgovarao sa Zenatijem, ali bilo je spontano. Zato sam želio kontaktirati Valbuenu, da mu se ispričam”.