Kicker tvrdi da HSV pušta Olića bez naknade, a sve kako bi hrvatski napadač ispunio san i igrao na Euru

U Bundesligi je odigrao 8 utakmica u ovoj sezoni. I to u skromnoj minutaži

Augsburg's South Korean defender Jeong-Ho Hong and Hamburg's midfielder Ivica Olic (L) vie for the ball during the German Telkom Cup 2015 final football match FC Augsburg and Hamburger SV in Moenchengladbach, western Germany on July 12, 2015. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ

DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050. / AFP / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

“Miljenik navijača Ivica Olić zasitio se svoje uloge rezervnog igrača i već je razgovarao s čelnim ljudima kluba – s ovim rezultatom: Da ne bi ugrozio svoj posljednji veliki sportski plan, nastup na ljetnom Europskom prvenstvu s Hrvatskom, slobodan je otići iz kluba i to bez odštete.”

Tvrdi to autor teksta objavljenog na internetskim stranicama Kickera prema kojem je hrvatski reprezentativni napadač svoju posljednju utakmicu za HSV već odigrao. Njegov oproštaj od njemačkog nogometnog prvenstva u kojem je u bogatoj i uspješnoj karijeri nastupao za niz klubova, a najuspješnije za minhenski Bayern, najavio je i novinar Bilda u subotnjoj utakmici.

‘Istinski borac napušta Bundesligu’

Putem profila na društvenoj mreži Twitter prokomentirao je Axel Hesse Olićev ulazak u igru tijekom utakmice protiv Augsburga. Napisao je:

“Ulazi Olić. Njegovih posljednjih deset minuta u HSV-u. Istinski borac oprašta se od Bundeslige.”

Čačić neće zvati zaslužne

Tih posljednjih desetak minuta utakmice mogli bi uistinu i značiti Olićev oproštaj od kluba u kojem u ovoj sezoni ne dobiva priliku. Sakupio je tek osam nastupa u sezoni i to uz prosjek od niti osamnaest minuta po susretu. Ostvario je jednu asistenciju, a sve to znači da je poprilično udaljen od popisa kojeg izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić slaže sa sudionicima Eura.

Jer, ako je vjerovati Čačićevim izjavama, odlazak sljedeće godine u Francusku izborit će samo oni s minutažom i učinkom u svojim klubovima. Temeljem zasluga na Euro ne bi trebao nitko ići, a to se odnosi i na napadača iz Davora čiji su neumorni trk i završnica zadužili reprezentaciju.

Nagađa se da će Olić karijeru nastaviti graditi u Sjedinjenim Američkim Državama, premda zasigurno postoje i europski klubovi koji bi ga rado udomili.