KK Cedevita (očekivano) imenovala Veljka Mršića novim trenerom

Mršić je naslijedio Jasmina Repešu koji je preuzeo EA7 Emporio Armani Milano

06.06.2015., Zagreb - Druga utakmica finala kosarkaskog prvenstva Hrvatske, KK Cibona - KK Cedevita. Trener Cedevite Veljko Mrsic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nakon dvije sezone koje je proveo na mjestu prvog asistenta trenera seniorske momčadi KK Cedevita, u ponedjeljak je objavljeno da je Veljko Mršić i službeno postao prvi strateg aktualnog hrvatskog košarkaškog prvaka.

Podsjetimo da je mjesto trenera Cedevitinih seniora ostalo upražnjeno odlaskom Jasmina Repeše koji je preuzeo klupu kluba EA7 Emporio Armani Milano.

Poznaje situaciju

“Sve se odigralo vrlo brzo, ukazano mi je povjerenje što je velika čast i meni obaveza da klub podignemo na još višu razinu, najmanje da zadržimo ove uspjehe koje smo imali posljednjih sezona. Već sam tri godine u klubu, jako dobro poznajem situaciju u momčadi, klupske odnose a i ljudi u klubu mene jako dobro poznaju. Neće nam trebati puno vremena da povežemo konce i posložimo momčad onako kako svi želimo.”

“Pod tim mislim da pokušamo smanjiti oscilacije koje smo prošle sezone imali i automatski igru dignemo za još jednu stepenicu više”, izjavio je Mršić, dodao da će sa sportskim direktorom kluba Matejom Mamićem put NBA Ljetne lige na kojoj će vidjeti što se nudi na tržištu po pitanju pojačanja momčadi i najavio dovođenje još jednog stručnjaka:

Dolazak još jednog trenera

” Stručni stožer ostaje (pomoćnici Dražen Oreškovič i Dino Repeša) s time da ćemo dovesti još jednog stručnjaka. Riječ je o velikom igračkom pa trenerskom imenu s kojim smo u završnici pregovora. Govorimo o strancu, a dok ne potpišemo ugovor ne bih ga imenovao.”

Mršić je trenersku karijeru započeo u Splitu, a vodio je Varese i Cibonu prije no što je postao pomoćnim trenerom Jasmina Repeše s juniorima Cedevite osvojio je naslov hrvatskih prvaka..