Klopp smatra da u Engleskoj vjetar jako utječe na igru (a i suđenje je drugačije nego u Njemačkoj)

Jurgen Klopp do prelaska u Liverpool cijelu je karijeru proveo u Njemačkoj

FOTO: AFP

Njemački trener koji vodi Liverpool Jurgen Klopp prokomentirao je stil nogometa u Engleskoj i usporedio ga s načinom na koji se igra u Njemačkoj, zemlji u kojoj je proveo dosadašnji tijek karijere. Smatra da postaje razlike, pogotovo zbog vremenskih uvjeta, ali i drugačijeg sudačkog kritetrija.

Problematičan vjetar

“U Engleskoj se ne igra brže negoli u Njemačkoj, no zbog vremena igra se drugačije. Vjetar može biti vrlo jak, a toga nema u Njemačkoj. Zato morate igrati jednostavno, bez puno kompliciranja i stranim igračima treba vremena da se na to naviknu. Najbolji primjer toga vam je nedavna utakmica u kojoj je Stoke pobijedio Manchester United 2-0, a kod prvog gola veliku ulogu odigrao je vjetar”, rekao je Klopp.

https://twitter.com/mtpanchal/status/682199912205819904

Naime, u tom susretu igrač Uniteda Memphis Depay glavom je uputio povratnu loptu za svog vratara, ali je zbog vjetra u prsa brzina lopte bila tako slaba da je namjestio zicer protivniku, kojeg je Bojan Krkić pretvorio u pogodak.

Drugačije suđenje

Klopp navodi i da suci u Engleskog dopuštaju malo grublju igru: “Ovdje su igrački dueli žešći i suci to dopuštaju, dok bi vam za istu stvar u Njemačkoj sudili prekršaj. Morat ću se naviknuti i na to”.

Kloppova momčad u ovom se trenutku nalazi na desetom mjestu ljestvice Premier lige, a u sljedećem kolu gostuje kod Sunderlanda, pretposljednjeg tima u ligi.