Klopp tvrdi da je Mourinho fin. Osim ako niste nogometni sudac ili novinar

Momčadi dvojice trenera (Chelsea i Liverpool) igraju u danas u 13.45

Dortmund's head coach Juergen Klopp (R) shakes hands with Real Madrid's Portuguese coach Jose Mourinho prior to the UEFA Champions League semi final first leg football match between Borussia Dortmund and Real Madrid on April 24, 2013 in Dortmund, western Germany. Dortmund won the match 4-1.      AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

U subotu se na Stamford Bridgeu igra derbi uzdrmanih momčadi, Chelsea dočekuje Liverpool u 13.45 sati. Mourinhova momčad je 15. na ljestvici, dok Jürgen Klopp još nije uspio slaviti u Premiershipu s redsima.

To neće biti njihov prvi obračun, jer su u sezoni 2012/13 njihove momčadi, Borussia Dortmund i Real Madrid, igrali u Ligi prvaka čak četiri utakmice, dvije u skupini, da bi potom Nijemci izbacili Madriđane i plasirali se u finale.

‘Nisam ni novinar ni sudac pa možemo lijepo pričati’

Klopp, za razliku od nekih drugih trenera, nema problema s osebujnim Joseom Mourinhom.

“Poštujem Joseov rad. On čak može biti i fin dečko, osim ako niste novinar ili nogometni sudac. Ja nisam ni jedno ni drugo pa možemo lijepo pričati”, izjavio je Klopp uoči okršaja protiv Chelseaja.

Mourinho je ove sezone već dva puta kažnjen zbog ponašanja, a morat će i na sud jer je izvrijeđao klupsku liječnicu Evu Carneiro koja je potom otišla iz kluba i tužila svog bivšeg poslodavca.

Razmjenjivali poruke dok je Klopp bio u Dortmundu

“Dok sam bio u Njemačkoj, ponekad bismo razmijenili kratke poruke. Volim upoznavati nove ljude, a on je tijekom utakmice poštovao suparnika. Obojica smo emotivci, ali respektiramo suparnika. Nakon utakmice možemo normalno razgovarati. S nama se sve u redu, nema problema”, dodao je Liverpoolov trener koji je početkom studenog naslijedio Brendana Rodgersa na klupi.

“Liverpool ima dobrog trenera. Jürgen mi nije blizak prijatelj, to u nogometu nije ni moguće, ali imam s njim dobar odnos. Jedan je od najboljih europskih trenera”, kazao je Mourinho kojem prijeti otkaz ukoliko izgubi od Liverpoola.

Bluesi su izgubili u pet od deset utakmica ove sezone u Premier ligi, a ispali su i u Liga kupu protiv Stokea.