Klose kaže da ne odbacuje mogućnost povrataka u reprezentaciju Njemačke, čiji je najbolji strijelac

Dobra forma u Laziju dovela je 37-godišnjeg Klosea ponovno do reprezentacije

Lazio's forward from Germany Miroslav Klose celebrates after scoring during the Italian Serie A football match Lazio vs Empoli on April 12, 2015 at Rome's Olympic stadium. AFP PHOTO / ANDREAS SOLARO
FOTO: AFP

Službena stranica Njemačkog nogometnog saveza potvrdila je priču o mogućem povratku Miroslava Klosea u dres izabrane vrste. Klose se od reprezentacije oprostio osvajanjem naslova prvaka sa Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. kojeg je iskoristio za postavljanje rekorda kada su najbolji strijelca Mundijala u pitanju. Klose ih odigrao četiri i pritom postigao 16 pogodaka, ali ne misli da će taj rekord dugo stajati.

Thomas Müller me može prestići, već ih je zabio deset. Pretpostavljam da su pred njim, ostane li zdrav, još dva nastupa na svjetskim prvenstvima. Zna zabiti i puca penale, što meni nikada nije bilo dozvoljeno”, kaže 37-godišnji Klose koji je dobru formu potvrdio i prošle sezone u Laziju.

Produljio s Lazijem

Za rimski klub s kojim je nedavno produljio suradnju do kraja lipnja 2016. u 40 golova u prvenstvenim i utakmicama Kupa u Italiji postigao je 16 pogodaka, a još devet puta asistirao suigračima za gol.

Ne čudi stoga što ga se ponovno spominje u kontekstu povratka u njemačku reprezentaciju.

“Nikad ne reci nikad”, odgovorio je na upit o povratku i potvrdio da je nedavno bio u kontaktu s izbornikom Joachimom Löwom.

Sa 71 postignutim golom za izabranu vrstu Klose je najbolji strijelac njemačke reprezentacije za koju je nastupio 137 puta. Više od njega dres Njemačke oblačio je samo Lothar Matthäus, 150 puta.