Kobe Bryant možda više i ne pogađa tako sjajno, no u prošloj je utakmici asistirao za povijest

Bryant je sada drugi asistent LA Lakersa svih vremena

CHARLOTTE, NC - DECEMBER 28: Kobe Bryant #24 of the Los Angeles Lakers brings the ball up the court against the Charlotte Hornets at Time Warner Cable Arena on December 28, 2015 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.   Streeter Lecka/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

U četvrtak će se obilježiti deset godina od utakmice u kojoj je Kobe Bryant Toronto Raptorsima ubacio 81 poen. Danas je jedan od najboljih košarkaša svih vremena u svojoj posljednjoj sezoni blistave karijere i miljama udaljen od takve pucačke forme. Vrlo dobro se to primijeti i na rezultatima njegove momčadi.

U noći na ponedjeljak u NBA ligi je odigrano pet susreta a samo su Bryantovi Los Angeles Lakersi propustili domaći parket iskoristiti za pobjedu. Niti odlična prva četvrtina utakmice u kojoj su gađali sa 74 posto preciznosti nije pomogla Lakersima u izbjegavanju novog poraza, 34. u 43. utakmici sezone. Nanijeli su im ga Houston Rocketsi rezultatom 112-95 uz 31 poen Jamesa Hardena.

Nedodirljivi Magic

Bryant je ubacio samo pet poena, ali imao i devet asistencija kojima je prestigao legendarnog Jerryja Westa (6238) na drugom mjestu klupske ljestvice asistenata. Ispred njega je samo Earvin Magic Johnson (10.141), pet asistent lige svih vremena.

Drugu utakmicu u nizu Russell Westbrook stigao je do triple-double učinka, svog petog u ovoj sezoni i 24. u karijeri nakon što je u pobjedi Oklahoma City Thundera protiv Miami Heata, a bilo je 99-74, sudjelovao s 13 poena, deset skokova i 15 asistencija.

Nezaustavljivi Spursi

San Antonio Spursi i dalje su nezaustavljivi na svom parketu na kojem ove sezone imaju 24-0, a nastavno na utakmice osnovnog dijela iz prošle 33 uzastopne pobjede. Uvjerljivom 112-83 pobjedom protiv Dallas Mavericksa, u kojoj je Dirk Nowitzki zaustavljen na samo četiri poena, stigli su do omjera 36-6.

Dodajmo da su Denver Nuggetsi u posljednjih dvanaest minuta utakmice ubacili 45 poena Indiana Pacersima u 129-126 pobjedi, te da su Minnesota Timberwolvesi, bez Damjana Rudeža, slavili protiv Phoenix Sunsa 117-87. Tom su pobjedom prekinuli niz od devet vezanih poraza.

NBA liga, rezultati:

Minnesota Timberwolves – Phoenix Suns 117-87

Oklahoma City Thunder – Miami Heat 99-74

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks 112-83

Denver Nuggets – Indiana Pacers 129-126

LA Lakers – Houston Rockets 95-112