Novi premierligaši samo će od TV prava zaraditi po 120 milijuna eura

Iako se ova brojka čini velikom ti novci u današnjem nogometu jako brzo potroše

FOTO: Screenshot

Engleski nogometni klub Bournemouth je po prvi put u 125-godišnjoj klupskoj povijesti izborio je plasman u najviši razred tamošnjeg nogometa i sljedeće sezone igrat će u Premier ligi. Taj uspjeh ostvarili su zahvaljujući pobjedi nad Bolton Wanderersima s 3-0 u susretu pretposljednjeg, 45. kola druge lige.

Varljiva brojka

Pvodom toga, vodeći stručnjak za pitanje financija u nogometu, Rob Wilson sa Sveučilišta Sheffield Hallam, procijenio je za BBC koliko će Bournemouth u sljedećoj sezoni uprihoditi kao novi premierligaš te je došao do iznosa od 120 milijuna funti (oko 168 milijuna eura).

Tako bi Bournemouth samo od televizijskih prava trebao zaraditi 100 milijuna funti (140 milijuna eura), dok bi ostali prihodi trebali stići od marketinških aktivnosti. Iako se ova brojka čini velikom, Wilson je upozirio nove premierligaše kako se ti novci u današnjem nogometu jako brzo potroše.

Podsjetimo, nastup u Premier ligi sljedeće sezone još u subotu je osigurao Watford koji je na vrhu Championshipa sa 88 bodova. O trećem putniku u prvu ligu u doigravanju će odlučivati Middlesbrough, Norwich City, Ipswich Town, te Derby County, Bretford ili Wolverhampton Wanderers.