Kovač ne zamjera Mandžukiću promašeni penal, svi zadovoljni bodom

- Promašiti jedanaesterac ne mogu samo oni koji ga niti ne pucaju - kaže Kovač

12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija. Niko Kovac. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatska i Italija odigrali su 1-1 u utakmici 6. kola kvalifikacija za Euro 2016. godine. Utakmica je igrana pred praznim Poljudskim tribina u Splitu, a dobrom igrom i podjelom bodova bili su zadovoljni i hrvatski izbornik Niko Kovač i njegov talijanski kolega Antonio Conte.

Izbornik talijanske nogometne reprezentacije Antonio Conte nakon utakmice je izjavio:

– Zadovoljan sam postignutim rezultatom. Hrvatska je dobra momčad, a mi smo bili suočeni s hendikepom ranih izmjena igrača budući da smo morali mijenjati Lorenza di Silvestrija i Gianluigija Buffona. Očekivali smo nogometni spektakl, ali teško je igrati utakmicu bez navijača.

Kovačić dobar protiv Pirla

Kovač je na sličan način prokomentirao viđeno:

– Čestike momčadi na pokazanoj igri. Uvjeti su bili drugačiji no što je to inače, bilo je sparno, nije bilo publike igra se na kraju sezone pa je očekivan umor kod igrača. Zadovoljan sam bodom, iako smo i mi i oni imali prilike slaviti u ovoj utakmici. Bilo je dobrih elemenata, ali i onih koji se mogu popraviti. Neću tražiti dlaku u jajetu, zadovoljan sam prikazanim i skidam kapu objema momčadi. Mateo Kovačić? Zadovoljan sam njegovom igrom i borbom protiv Pirla.

Na upit zašto je Mario Mandžukić pucao kazneni udarac (i promašio ga), Kovač je odgovorio:

– Mandžukić u svom klubu puca jedanaesterce. Darijo Srna je prvi izbor, no budući da je bio srušen nije ga želio pucati, a Mandžukić je naš drugi izbor. Onaj tko puca penal može ga i promašiti, promašiti ga ne mogu samo oni koji ga niti ne pucaju.

Slijede utakmice protiv Azerbajdžana i Norveške.

– U sljedeće dvije utakmice slijede nam teška i dugačka putovanja, ali u njima možemo sve riješiti. To i želimo.

Zadovoljan je bio i Ivan Rakitić.

12.06.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacijska utakmica za odlazak na Europsko prvenstvo koje ce se odrzati 2016. godine u Francuskoj, skupina H, 6. kolo, Hrvatska - Italija. Ivan Rakitic, Marco Parolo. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

– Zadovoljni smo bodom protiv jedne od najboljih svjetskih reprezentacija. U prvom poluvremenu je bilo svega i svačega, na koncu smo sretni jer smo i dalje prvi na ljestvici. Sve je u redu, s puno toga možemo biti zadovoljni, moramo nastaviti svojim putem i sve će biti dobro. Žalosno je da ovako veliku utakmicu ne mogu popratiti i navijači, šteta. Nadam da ćemo iz ovog naučiti, jer i mi trebamo navijače kao i oni nas.