Kovač prvi put izdiktirao sastav prije utakmice, Mandžukić postao kapetan

Hrvatska će u Varaždinu s početkom u 18 sati igrati prijateljski dvoboj s Gibraltarom

06.06.2015., Zagreb - Konferencija za medije HNS-a na stadionu Maksimir uoci prijateljske utakmice s Gibraltarom. Konferenciji su nazocili izbornik reprezentacije Niko Kovac i Mario Mandzukic.
Photo: Robert Anic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hrvatski napadač Mario Mandžukić i izbornik Niko Kovač održali su zajedničku presicu uoči nedjeljenog prijateljskog ogleda s Gibraltarom. Tom prilikom otkrili su da će Mandžukić imati čast po prvi put predvoditi reprezentaciju kao kapetan.

– To će mi biti velika čast. Dugo sam u reprezentaciji i ponašat ću se kao i do sada – izjavio je Mandžikić te je dodao kako nije opterećen činjenicom što nije dugo postigao pogodak.

Ni riječi o transferu

– Možda je i ozljeda utjecala na moju formu, ali otkako sam ovdje dobro se osjećam – kaže Mandžukić koji je odbio govoriti o odlasku iz Atletico Madrida o čemu se dosta nagađa posljednjih tjedana.

Niko Kovač ovom je prilikom otkrio sastav koji će sutra istrčati u Varaždinu, što mu do sada nije bio običaj pa je redom izdiktirao početnih 11.

06.06.2015., Zagreb - Konferencija za medije HNS-a na stadionu Maksimir uoci prijateljske utakmice s Gibraltarom. Konferenciji su nazocili izbornik reprezentacije Niko Kovac i Mario Mandzukic. Photo: Robert Anic/PIXSELL
Konferencija za medije HNS-a na stadionu Maksimir uoči prijateljske utakmice s Gibraltarom. 

PIXSELL

– Subašić, Vrsaljko, Jedvaj, Lešković, Leovac, Badelj, Brozović, Pjaca, Kovačić, Sharbini, Mandžuki – nabrojao je Kovač te je dodao kako nema Modrića, Srne i Rakitića te da je Mandžukić zaslužio biti kapetan.

Svi jedva dočekali okupljanje

– Međutim, to ne znači da je on sad četvrti kapetan po redu – dodao je Kovač. Uz to je napomenuo kako su igrači jedva čekali da dođu na okupljanje dok su je neki kao Vida i Pranjić došli prije predviđenog.

– Želio sam da Ćorluka u nedjelju bude na klupi, ali ima problema s tetivom. No, tu je sa suigračima što je velika stvar – završio je izbornik.

Ništa od prijenosa

Podsjetimo, prije kvalifikacijskog susreta s Italijom koji je na rasporedu slejdećeg petka, Hrvatska će u nedjelju u Varaždinu s početkom od 18 sati igrati prijateljski dvoboj s Gibraltarom. Iako su svi očekivali da će prijenos utakmice biti na HRT-u, njega ipak neće biti.

– Mogu vam potvrditi da HRT neće prenositi utakmicu između Hrvatske i Gibraltara – rekao je za 24 sata glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak te je dodao da će o eventualno drugoj mogućnosti obavijestiti javnost.