Kovačić i Pjaca vraćeni u mladu reprezentaciju, Gračan ih je pozvao za dvoboj sa Španjolskom

Utakmica sa San Marinom igra se 11. studenog, a šest dana kasnije sa Španjolskom

07.06.2015., Varazdin - Prijateljska nogometna utakmica izmedju Hrvatske i Gibraltara. Mateo Kovacic. 
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske reprezentacije do 21 godinu Nenad Gračan pozvao je za kvalifikacijski susret sa Španjolskom i nekoliko igrača koji inače nastupaju za A reprezentaciju. Na popisu su se tako našli Mateo Kovačić, Marko Pjaca i Alen Halilovi, ali i Mario Pašalić, Marko Rog i Josip Radošević. Hrvatska mlada reprezentacija nakon tri pobjede u isto toliko utakmica očekuju susreti protiv San Marina (11. studenog) u Šibeniku, dok će šest dana kasnije u RIjeku doći Španjolska, objavio je HNS.

“Svaka utakmica u kvalifikacijama je važna, svaki osvojeni bod jednako vrijedi. Važno je da igrači shvate ozbiljnost prve utakmice. Mi smo protiv San Marina, naravno, favoriti; u gostima smo to potvrdili i na terenu, moramo isto učiniti i u Šibeniku. Tek nakon toga možemo se posvetiti Španjolskoj”, rekao je Gračan pa se osvrnuo na utakmicu sa Španjolskom.

O Španjolcima ne treba previše govoriti

“To je savez koji je i s A reprezentacijom i s mladim selekcijama osvojio apsolutno sve. Imaju puno igrača u prvoj ligi, igrača iz najvećih klubova, i sigurno zaslužuju maksimalni respekt. No, imamo i mi kvalitetu, domaćini smo na Rujevici koja će, vjerujem, biti dobro popunjena i možemo ostvariti pozitivan rezultat. To nam je važna utakmica jer imamo visoke ambicije”, kaže izbornik te nastavlja.

“U dogovoru s izbornikom Čačićem, protiv Španjolske ćemo imati i Kovačića i Pjacu. Ne treba previše govoriti o njihovoj vrijednosti, ali sigurno je lijepo što Savez ovime pokazuje ambiciju i želju napraviti rezultat i s mladom reprezentacijom. Oni su predvodnici nove generacije i njihovo uključivanje može biti samo još veći motiv svima ostalima da vide kako su mlade selekcije najbolji put do A reprezentacije.”

Lista kandidata za susrete sa San Marinom i Španjolskom:

Vratari: Dominik Livaković (Zagreb), Josip Posavec (Inter Zaprešić)

Braniči: Dino Mikanović (Aarhus), Fran Tudor (Hajduk), Jozo Šimunović (Celtic), Duje Ćaleta-Car (Red Bull Salzburg), Dino Perić (Lokomotiva), Filip Benković (Dinamo), Antonio Milić (Oostende)

Vezni: Josip Radošević (Rijeka), Mateo Kovačić (Real Madrid), Marko Rog (Dinamo), Mario Pašalić (Monaco), Ante Ćorić (Dinamo), Andrija Balić (Hajduk), Petar Brlek (Slaven Belupo)

Napadači: Marko Pjaca (Dinamo), Nikola Vlašić (Hajduk), Alen Halilović (Sporting Gijon)