Kovačić očekuje da će nadolazeća sezona pokazati Inter koji će konkurirati za naslov

"Juventus i Roma su najjači, ali možemo se uspinjati prema vrhu", siguran je Kovačić

Inter Milan's forward from Argentina Rodrigo Palacio (R) celebrates with Inter Milan's midfielder from Croatia Mateo Kovacic during the Italian Serie A football match Inter Milan vs Verona on November 9, 2014 at the San Siro Stadium stadium in Milan. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
FOTO: AFP

Interova nogometna momčad završila je prošlu sezonu u talijanskom prvenstvu na nezadovoljavajućem osmom mjestu ljestvice. Da je sezona bila teška slaže se i hrvatski veznjak momčadi Mateo Kovačić najavljujući pritom bolje dane za klub.

“Posljednjih nekoliko godina Juventus dominira, ali sada smo i mi jaki. Možemo se početi polako uspinjati prema vrhu i radimo na tome da nam nadolazeća sezona bude bolja od prethodne dvije. Meni još uvijek nedostaju trofeji”, kaže Kovačić koji misli da dvije momčadi u ovome trenutku prednjače kvalitetom:

“Ovo je sjajna liga zato što u njoj ima mnogo jakih timova. Juventus i Roma su korak ispred drugih.”

Igrački rast

Kovačić se nada da će u sljedećoj sezoni imati ulogu na terenu kojom je u prošlim sezonama Andrea Pirlo, igrajući za Juventus, postao sinonim za sigurnost srednjeg reda.

“Igrao sam tu poziciju puno puta pod Andreom Stramaccionijem. Teža je, mora se biti oprezniji, ali mogu to odraditi smireno. Potrebno mi je poboljšati se u obrambenom smislu, ali se osjećam ugodno uz druge vezne igrače. Mogu igrati i više lijevo, prozicija nije problem”, objasnio je Kovačić pa zaključio:

“Svakodnevno radimo sa trenerom Robertom Mancinijem. Pritom učim i u posljednjim sam godinama narastao ne samo igrački, već i kao čovjek.”