Kramarićev pogodak odlučio pobjednika, Niko Kovač krenuo porazom u Eintrachtu

Bayern je ostvario novu pobjedu, ovog puta protiv Werdera 5-0

FOTO: PIXSELL

Pogodak kojega je na samom početku treće minute Andrej Kramarić postigao u mrežu Wolfsburga bio je i odlučujući na utakmici kojom je njegov Hoffenheim dohvatio tri važna boda u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa. U pitanju je bila subotnja utakmica 26. bundesligaškog kola.

Kontranapad u ranoj fazi utakmice lijepo je, okoristivši se jednom okomitom loptom Kevina Vollanda, realizirao hrvatski nogometni reprezentativac kojem je postignuti gol treći u njemačkom prvenstvu ove sezone. Precizan je bio Kramarić protiv Werdera (osvojen bod), potom Stuttgarta (upisan poraz), da bi se sada njegov trud pokazao vrijednim tri boda.

Izborio i jedanaesterac

Osim što je u 122. sekundi utakmice nadmudrio Koena Casteelsa, Kramarić je ponudio šansu svojoj momčadi i upisati i uvjerljiviju pobjedu izborivši udarac s bijele točke u 57. minuti ogleda. Asistent Volland dobio je šansu upisati se među strijelce, međutim, Casteels se sjajnom reakcijom ispričao za skrivljeni jedanaesterac. Kramarić je odigrao susret do 76. minute.

Premijeru je na klupi Eintrachta imao Niko Kovač, no neće je se sjećati po dobrome. Na gostovanju kod Borussije Mönchengladbach porazom 0-3 je produžen neuspješan niz kluba koji za pobjedu ne zna od kraja siječnja, odnosno već osam uzastopnih utakmica. Strijelci u mrežu novog Kovačevog trenerskog angažmana bili su Stindl, Raffael i Dahoud.

Obojica u nesigurnoj zoni

I Kramarićev i Kovačev klub i dalje se nalaze u nesigurnoj zoni ljestvice, sada sa 24 osvojena boda izjednačeni učinkom nakon 26 odigranih kola. Darmstadt, prvi susjed na ljestvici u sigurnoj zoni, u subotu je remizirao 2:2 i to nakon prednosti od dva gola razlike. Dva su boda izgubili u sudačkoj nadoknadi primljenim pogotkom s bijele točke.

Nogometaši Bayerna s uvjerljivih su 5-0 nadigrali Werder u posljednjoj subotnjoj utakmici 26. kola njemačkog nogometnog prvenstva te se opet odvojili na vrhu ljestvice na osam bodova prednosti pred dortmundskom Borussijom koja ima utakmicu manje.

Bavarce su do pobjede predvodili Thiago Alcantara (9, 90) i Thomas Müller (21, 65) sa po dva pogotka, a u strijelce se upisao i Robert Lewandowski (86) koji je u igru ušao u 74. minuti. Ipak, ponajbolji igrač u Guardiolinom sastavu bio je Francuz Kingsley Coman koji je asistirao kod oba Alcantarina pogotka te kod prvog Müllerovog gola.

Rezultati: Hoffenheim – Wolfsburg 1-0, Borussia (M) – Eintracht 3-0, Hannover – Koln 0-2, Darmstadt – Augsburg 2-2, Ingolstadt – Stuttgart 3-3, Bayern – Werder 5-0; odigrano u petak: Hertha – Schalke 2-0; nedjelja: Bayer – HSV (15.30) i Borussia Dortmund – Mainz (17.30).

Poredak: Bayern 66, Borussia D. (25) 58, Hertha 45…