Lanjski finalist Cedevita svladala je Igokeu u svojoj prvoj utakmici sezone u ABA ligi

Najbolji valorizacijski indeks u Cedevitinoj momčadi sakupio je Luka Babić

02.10.2015., Dom sportova, Zagreb - ABA liga, 01. kolo, KK Cedevita - KK Igokea. Nemanja Gordic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Košarkaši Cedevite rezultatski uvjerljivom pobjedom otvorili su ABA ligu, regionalno natjecanje u kojem su u prošloj sezoni igrali finale. U petak su, u utakmici 1. kola, na svom parketu svladali Igokeu 67-56.

Većinu posla, ne i sve, igrači Veljka Mršića odradili su u prvome poluvremenu, točnije početkom druge četvrtine u kojoj su sedam minuta držali suparničku momčad bez poena. Gosti su imali prednost 17-16 nakon slobodnog bacanja Nemanje Todorovića, da bi potom uslijedila 12-0 serija zagrebačke momčadi, proširena i na 20-2, za prednost 36-19 čime je Cedevita, nakon još jednog primljenog ubačaja, osigurala +15 za miran odlazak na odmor.

Gosti stisli i stali

Krajem treće četvrtine gosti su priprijetili, stigli na samo šest poena manjka (50-44), stisnuli još jednom u posljednoj dionici igre serijom 8-0 i primaknuli se Cedeviti na 58-54 i, nakon što je zbog ozljede igru morao napustiti raspoloženi Aleksandar Ćapin, stali.

Inače, Cedevita je bila sigurnija u igri u reketu, pa je Igokea pokušala utakmicu na svoju stranu odvući dalekometnim pokušajima. Ipak, gađali su ih samo 7-31.

Najbolji valorizacijski indeks u Cedevitinoj momčadi sakupio je Luka Babić (16) učinkom od deset poena, sedam skokova i tri asistencije. Ujedno je on bio i jedini u redovima domaćina koji je ubacio dvoznamenkast broj poena. Za poraženu momčad je najviše pokazao Ćapin, strijelac 15 koševa, čemu je pridodao pet asistencija.

Preko vikende drugo kolo

U drugoj utakmici danas Tajfun je bio bolji od Sutjeske 71-68 u ogledu koji je odlučen sigurnim izvođenjima slobodnih bacanja u završnici. Podsjetimo i da je Zadar u četvrtak bio bolji od Cibone 62-53.

Hrvatske momčadi će već preko vikenda igrati utakmice 2. kola natjecanja. Zadar će u subotu gostovati kod Krke u Novom Mestu, dok će u nedjelju na parkete dvije zagrebačke momčadi. Cibona će ugostiti Tajfun, a Cedevita će gostovati kod Sutjeske.

Rezultati 1. kola ABA lige:

Zadar – Cibona 62-53

Olimpija – MZT 91-76

Budućnost – Krka 81-65

Crvena zvezda – Mega Leks 76-70

Tajfun – Sutjeska 71-68

Cedevita – Igokea 67-56

Metalac – Partizan 67-64