Nekad je nužno odabrati stranu

Legendarni vratar češke reprezentacije i Newcastlea preminuo je s 47 godina

Srniček je umro od posljedica srčanog udara koji je pretrpio 20. prosinca

Czech goalkeeper Pavel Srineck reacts during the Euro-2000 Group D first round match between France and the Czech Republic, 16 June 2000 at the Jan-Breydel stadium in Bruges.

 / AFP / PATRICK HERTZOG
FOTO: AFP

Legendarni češki golman Pavel Srniček preminuo je u dobi od 47 godina od posljedica srčanog udara koji je pretrpio 20. prosinca. Srniček je doživio srčani zastoj tijekom trčanja u rodnoj Ostravi. Prevezen je u bolnicu gdje je stavljen u stanje inducirane kome, ali spasa mu nije bilo.

Protiv Dinama na klupi

Srniček je bio miljenik navijača Newcastlea u kojem je proveo najveći dio karijere. Branio je za Svrake od 1991. do 1998. godine, pa potom ponovno kratko u sezoni 2006/07 nakon koje je zaključio karijeru. S Newcastleom je osvojio drugo mjesto u Premier ligi u sezoni 1996/97, te bio član momčadi koja je iduće sezone u kvalifikacijama Lige prvaka izbacila zagrebački Dinamo. U tim je utakmicama, doduše, bio na klupi, a prednost je dobio Shay Given.

Osim za Newcastle, branio je i za Banik iz Ostrave, Sheffield Wednesday, Bresciu, Cosenzu, Portsmouth, West Ham i Beiru-Mar. Za reprezentaciju Češke je skupio 49 nastupa, a bio je u kadru i na Europskom prvenstvu 1996. godine kada su Česi senzacionalno došli do finala.