Legendarni Zidane na Instagramu je objavio fotografiju lopte s kojom će se igrati Euro

Lopta se zove Beau Jeu što na hrvatskom znači lijepa igra

Zinedine Zidane
FOTO: AFP

Legendarni francuski nogometaš Zinedine Zidane na svojem je Instagram profilu objavio fotografiju Adidasove lopte s kojom će se sljedeće godine igrati Europsko prvenstvo u njegovoj rodnoj zemlji.

Lopta se zove Beau Jeu što na hrvatskom znači lijepa igra, a dizajnom bi trebala podsjećati na Francusku, zemlju u kojoj se održava Euro na kojem će nastupiti i hrvatska reprezentacija. Zanimljivo, ovom loptom će se igrati samo utakmice grupne faze natjecanja.

Naime, prvi put u povijesti europskih nogometnih prvenstava, Adidas će dizajnirati dvije lopte za EURO – jednu za natjecanje po skupinama, a drugu za play-off fazu. Lopta koja je danas predstavljena sadrži plavu, bijelu i crvenu boju s francuske zastave, kao i vidljiv natpis E-U-R-O, te brojke 2-0-1-6.

Pohvale od Balea

U razvoju lopte, koji je trajao duže od 18 mjeseci, Adidas je preuzeo najbolje elemente popularne, ali i najispitivanije lopte dosad – Brazuce. Dio konca ove godine nacionalni savezi će dobiti ‘Prekrasnu igru’ kako bi svi igrači mogli trenirati i igrati s loptom prije početka turnira.

Zvijezda Real Madrida i velške reprezentacije Gareth Bale već je imao priliku testirati loptu i bio je pun pohvala. “Testirao sam Beau Jeu i lopta ima briljantnu izvedbu. Ne mogu dočekati početak turnira,” poručio je Bale.