'Istina je gadljiva': Zvonimir Boban podržao SDP i naglo napustio EPH

Boban je Tportalu potvrdio odlazak, ali točan razlog još nije poznat

11.09.2012., Hvar - Zvonimir Boban s prijateljima na Hvaru.
Photo:
FOTO: PIXSELL

Legendarni hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban preko noći odlučio je napustiti Europa Press Holding Marijana Hanžekovića i Sportske novosti čiji je bio predsjednik Uprave. Tportal javlja da je Boban podnio neopozivu ostavku.

“Da, istina je. Nažalost je istina. A istina je tako gadljiva da je moram odraditi u miru”, potvrdio je Boban svoj odlazak iz medija u koji se vratio samo prije nešto više od šest mjeseci na Hanžekovićev nagovor.

Odlazak na dan intervjua

“Iako se s najboljom namjerom odlučio vratiti u Sportske novosti i Europapress Holding (EPH) te pokušao vratiti dignitet i novinarima tog lista, ali i općenito promijeniti klimu u stavovima prema hrvatskom sportu, a posebice nogometu, Zvonimir Boban nakon nešto više od šest mjeseci odlučio se na odlazak. I sigurni smo da je, što je vidljivo i iz kratke izjave, zbog svega razočaran”, piše Tportal koji ne navodi koji je točan razlog Bobanovog odlaska.

Spominje se i da je indikativno da je odlučio otići danas, u subotu, kada je u Jutarnjem listu objavljen njegov intervju u kojemu je pričao o mnogim temama, uključujući Zdravka Mamića i politiku, gdje je otkrio da će njegovu podršku na nadolazećim izborima imati SDP i njegov predsjednik Zoran Milanović.