Lewandowski se s nova dva gola izjednačio sa Šukerom na listi najboljih strijelaca u kvalifikacijama

Na prvom mjestu je nekadašnji reprezentativac Sjeverne Irske David Healy

Poland's Robert Lewandowski celebrates after scoring the opening goal  during the UEFA Euro 2016 qualifying Group D football match between Scotland and Poland at Hampden Park in Glasgow, Scotland, on October 8, 2015.   AFP PHOTO / ANDY BUCHANAN
FOTO: AFP

Poljski napadač Robert Lewandowski u četvrtak je s dva gola protiv Škotske još jednom dokazao da je u ovom trenutku najefikasniji strijelac na svijetu. Ukupno je u zadnjih pet utakmica za Bayern i reprezentaciju postigao 14 golova, dok je u njih 13 došao na brojku od 21 gola.

Šuker, Huntelaar, Lewandowski

Lewandowski je s ta dva gola došao na brojku od 12 golova u kvalifikacijskom ciklusu za Europsko prvenstvo čime se izjednačio s bivšim hrvatski napadačem Davorom Šukerom. Predsjednik HNS-a do te je brojke stigao u kvalifikacijama za Europsko prvenstvu u Engleskoj 1996. godine kada je u deset utakmica predvodio Hrvastku do plasmana na prvo veliko natjecanje.

Osim Šukera i Lewandowskog isti broj golova dao je i nizozemski napadač Klaas-Jan Huntelaar. Na prvom mjestu s 13 golova je nekadašnji reprezentativac Sjeverne Irske David Healy. On je tog rekorda došao u kvalifikacijama za Euro 2008. koje se igralo u Austriji i Švicarskoj. Lewandowski će imati priliku srušiti ili izjednačiti njegov rekord u nedjelju navešer kada će Poljska u zadnjem kvalifikacijskom dvoboju igrati protiv Irske.