Lewis Hamilton kritizirao Schumachera (koji je u komi) i izazvao bijes navijača

Schumacher se već dvije godine nalazi u komi, a karijeru su mu obilježile kontroverze

Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton runs as champagne is uncorked after a team photo in the pits after the British Formula One Grand Prix at the Silverstone circuit in Silverstone on July 5, 2015.
FOTO: AFP

Aktualni prvak Formule 1 Britanac Lewis Hamilton našao se u središtu pozornosti zbog, u najmanju ruku, neukusnih komentara o velikanu tog sporta, Nijemcu Michael Schumacheru koji je već dvije godine u komi zbog nesreće koju je doživio na skijanju.

Druge metode

Naime, Hamilton je u intervjuu za njemački Kolner Express zatražen da usporedi sebe i Scumachera. “Trofeje sam osvajao svojim vještinama, nisam se koristio sredstvima kao Michael”, rekao je Britanac, aludirajući na kontroverze koje su pratile Schumachera tijekom karijere. Nijemac je bio sudionik nekoliko spornih sudara, a tijekom njegovog razdoblja u Ferrariju mnogo se pričalo da je ta momčad privilegirana.

Jako brzo te su riječi kritizirane od strane Schumacherovih navijača koji istziču da bi Hamilton više trebao paziti što govori, pogotovo o velikanu sporta kojim se bavi.

“Trebao bi naučiti što je sve Michel postigao”, rekao je predsjednik Schumacherovog fan kluba Reiner Ferling.