Lewisu Hamiltonu zabranjen ulazak u wimbledonsku ložu. Nosio je košulju s cvjetnim uzorkom

Bez sakoa i kravate ne može se ući u Royal Box. Hamilton to, očito, nije znao

Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton runs as champagne is uncorked after a team photo in the pits after the British Formula One Grand Prix at the Silverstone circuit in Silverstone on July 5, 2015.
FOTO: AFP

Stroga pravila odijevanja na najprestižnijem teniskom turniru ne odnose se samo na natjecatelje, shvatio je to u nedjelju aktualni svjetski prvak u Formuli 1, Britanac Lewis Hamilton.

Dvostrukom svjetskom F1 prvaku wimbledonska loža ostala je samo želja u nedjelju. Finalni susret londonskog Grand Slam turnira zatvorio je svoja vrata Hamiltonu koji je imao namjeru meč Novaka Đokovića i Rogera Federera pratiti uživo s jedne od 74 sjedalice koliko ih ima u Royal Boxu na središnjem terenu. Očito ne poznajući pravila odijevanja koja vrijede za odabrano društvo smješteno ondje, Hamilton je stigao u košulji s cvjetnim uzorkom i šeširom na glavi.

Šeširi na glavi ondje su strogo zabranjeni čak i za ženski dio publike jer onemogućavaju praćenje meča osobama smještenima iza njih. Što se tiče protokola oblačenja za muškarce, strogo se mora pridržavati oblačenju sakoa i kravate, dok na nogama moraju biti cipele.