Libanonski izbornik pojasnio je zašto je svoj glas za Zlatnu loptu dao Rakitiću

Kapetan i izbornik nisu dali svoje glasove hrvatskom reprezentativcu

FOTO: AFP

Ivan Rakitić dobio dobio je dva boda u izboru za Zlatnu loptu. Svoje glasove dali su mu suigrač Neymar i libanonski izbornik Miodrag Radulović. I dok je prilično jasno zašto mu je brazilski kapetan udijelio glas, sad je i crnogorski stručnjak pjasnio kako to da se i on odlučio na Rakitića.

Prati ga dugo

“Dugo već pratim karijeru Ivana Rakitića i oduševljen sam njegovim mogućnostima. Bio sam izbornik U-19 reprezntacije Crne Gore. Riječ je od igračima 1987. godišta, a kako je Rakitić godinu dana mlađi dobro poznajem njegove mogućnosti”, izjavio je Radulović u razgovoru za Goal.

Kontinuitet

“U kontinuitetu igra na visokoj razini. Pratio sam njegov razvoj još od Basela, Schalkea i Seville pa do Barceloine. U nogometu je najvažniji kontinuitet, a Rakitić je po meni nogometaš s najmanje oscilacija na Balkanu. Sevillu je odveo do naslova u Eupskoj ligi, a nemetnuo se i u Barceloni. Dao je gol u finalu Lige prvaka. To su veliki uspjesi. Dobro igra i za reprezentaciju i zbog svega toga je dobio moj glas”, rekao je Radulović za Goal.

Podsjetimo, iako su imali pravo glasa za Zlatnu loptu, Darijo Srna, Ante Čačić i Robert Prosinečki nisu ih dali Rakitiću.