Liječnici potvrdili da je skakač koji je doživio težak pad u Kulmu trenutno paraliziran

Austrijanac je slomio kralježnicu između šestog i sedmog kralješka

Dvadesettrogodišnji austrijski skakač Lukas Müller prekjučer je doživio težak pad prilikom skoka u austrijskom Kulmu. On je nakon pada brzo prevezen u bolnicu i operiran, a liječnici su u petak objavili lošu vijest – Mülleru su nastradali kralješci i u ovom trenutku je paraliziran.

Austrijanac je slomio kralježnicu između šestog i sedmog kralješka, a njegov liječnik Franz-Josef Seibert nije htio njemačkim medijima prognozirati hoće li Müller biti samo privremeno ili stalno paraliziran. “Sada je neozbiljno prognozirati hoće li ikad prohodati. To će se moći reći nakon godinu dana”, izjavio je.

Podsjetimo, Müller je teško pao na treningu uoči svjetskog prvenstva u skijaškim letovima na skakaonici u austrijskom Kulmu nakon čega je hitno prevezen u bolnicu u Grazu gdje će biti operiran.

Müller je u jednom trenutku izgubio kontrolu i pao nakon 120 metara leta, navodno zbog problema s opremom. Kako prenose austrijski mediji, imao je problema s jednom od pancerica. Prilikom pada je izgubio svijest, a prema prvim vijestima teže je ozlijedio kralježnicu. Bivši svjetski juniorski prvak hitno je prevezen u bolnicu u Grazu gdje će biti operiran.

Ozbiljna ozljeda leđa

U bolnici su potvrdili kako je zadobio ozbiljnu ozljedu leđa s neizvjesnim posljedicama.

https://twitter.com/PetterTenstad/status/687317896482140160?lang=en

“Müller je bio bez svijesti, no ubrzo se probudio. Nije osjećao noge zbog čega je prebačen u bolnicu u Graz. Još je rano za procjene,” kazao je doktor Ulf Karner.

SP u letovima od 15. do 17. siječnja

Mladi Austrijanac je na skakaonici u Kulmu, jednoj od najvećih na svijetu, pao i 2010. godine i to u kvalifikacijama. Pao je prilikom doskoka na 179 metara, no tada je prošao bez povreda.

Svjetsko prvenstvo u letovima održat će se od 15. do 17. siječnja. Zlato u pojedinačnoj konkurenciji brani Nijemac Severin Freund koji je 2014. u češkom Harrachovu slavio skokovima od 203,5 i 191,5 metara.