Liverpool je u ponovljenoj utakmici 3. kola FA kupa svladao četvrtoligaša i sada ide na Bilićev West Ham

Bilić je ove sezone već dva puta slavio protiv Liverpoola

West Ham United's Croatian manager Slaven Bilic (L) chats with Liverpool's German manager Jurgen Klopp (R) ahead of the English Premier League football match between West Ham United and Liverpool at The Boleyn Ground in Upton Park, East London on January 2, 2016. AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. / AFP / JUSTIN TALLIS
FOTO: AFP

Nogometaši Liverpoola i Tottenhama izborili su plasman u 16-inu finala engleskog FA kupa nakon što su u ponovoljenim susretima 3. kola pobijedili Exeter City i Leicester City.

Liverpool je na Anfieldu pobijedio četvrtoligaša Exeter City 3-0, dok je Tottenham na gostovanju slavio protiv Leicester Cityja 2-0.

Exeter City je na svom travnjaku iznenadio Liverpool odigravši 2-2, međutim na Anfieldu nije imao izgleda. ‘Redsi’ su rutinski obavili posao, a strijelci su bili Joe Allen (10), Oluwaseyi Ojo (74) i Joao Carlos (82). Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren zbog ozljede nije konkurirao za sastav.

Bilić uspješan protiv Liverpoola

Liverpool u idućoj rundi očekuje ogled protiv West Hama hrvatskog menadžera Slavena Bilića, a susret će se igrati 30. siječnja na Anfieldu.

Dodajmo da je Bilić u ovoj sezoni sa londonskim klubom već dva puta svladao Liverpool u Premier ligi i to 2-0 pred domaćim navijačima i 3-0 na gostovanju.

Također, kao trener Beşiktaşa izbacio je Liverpool u šesnaestini finala Europa lige kroz dvije utakmice u sezoni 2014/15. Obje su završile pobjedama 1-0, a Bilićeva turska momčad slavila je plasman u osminu finala boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Tottenham na trećeligaša

U drugom večerašnjem dvoboju Tottenham je na King Power stadionu pobijedio Leicester City 2-0 nakon što je prvi susret završio 2-2. Junak u pobjedi londonskog sastava bio je korejski reprezentativac Heung-Min Son. U 39. minuti je doveo goste sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora, a u 66. minuti je asistirao Naceru Chadliju za 2-0.

Tottenham će u idućoj rundi igrati protiv trećeligaša Colchester Uniteda.