Nekad je nužno odabrati stranu

Liverpool je velikim preokretom ušao u polufinale Europske lige, a pobjednički je gol zabio Dejan Lovren

Borussia Dortmund je vodila 2-0 i 3-1, ali je Liverpool slavio s 4-3

FOTO: AFP

Nogometaši Liverpoola senzacionalnim su preokretom došli do polufinala Europske lige. U uzvratnom dvoboju četvrtfinala Borussia Dortmund je na Anfieldu vodila s 2-0 i 3-1, ali Redsi su na koncu pobijedili s 4-3, a odlučujući je pogodak postigao naš Dejan Lovren.

Prošlotjedna je utakmica na Westfalenu okončana rezultatom 1-1, a obje su momčadi uoči uzvrata imale razloga za optimizam. Redsi zato što kod kuće nikad nisu izgubili od suparnika iz Njemačke u europskim natjecanjima, a Dortmunđani zato što su bili na nizu od 18 utakmica bez poraza, računajući sva natjecanja.

Borussijin uraganski start

Borussia je uraganski otvorila utakmicu, okružila je domaći gol i stisnula Liverpool u njegov šesnaesterac. Brzo se to isplatilo Nijemcima koji su do vodstva došli već u petoj minuti. Sijevnula je brza kontra, Kagawa je gurnuo loptu Castru, a ovaj Aubameyangu koji je bio pred golom. Njegov je udarac Mignolet obranio, ali odbijenu je loptu Mhitarjan smjestio u gol. Kloppova se momčad još nije uspjela ni snaći, a već je bilo 2-0 za Dortmunđane. Ponovno su gosti povukli kontranapad u čijoj je završnici Reus je proigrao Aubameyanga, a gabonski reprezentativac se sjurio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i zakucao loptu u bliži kut Mignoletova gola.

Probudio se malo Liverpool nakon toga, pokušavali su Moreno i Origi, ali nisu to bile posebno opasne prijetnje za goste. Preokret je započeo tek u drugom poluvremenu, točnije u 48. minuti kada je Can proigrao Origija, a belgijski napadač moćno uletio u kazneni prostor i prizemnom loptom matirao Weidenfellera. Samo devet minuta kasnije Borussia se vratila na dva pogotka prednosti. Hummels je sjajno proigrao Reusa na lijevoj strani, a ovaj se ubacio iza domaće obrane i mirno zabio iskosa desnom nogom.

Od sukoba s Čačićem do junaka dana

Nije se Liverpool predavao ni nakon toga i za veliku je borbenost na koncu i nagrađen. U 66. minuti je Milner gurnuo loptu Coutinhu, a ovaj odličnim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio donji kut gola gostiju. Dvanaest minuta kasnije Anfield je eksplodirao od oduševljenja. Coutinho je nabacio iz kornera, a lopta je prošla sve i došla do Sakha koji ju je glavom pogurnuo u gol za 3-3.

Krenuo je nakon toga Liverpool silovito u napad tražeći pobjedu koja će ga odvesti u polufinale. I dočekao ju je u prvoj minuti sudačke nadoknade. Sturridge je na desnoj strani gurnuo loptu Milneru, ovaj nabacio u sredinu, a Lovren sve nadskočio i glavom pospremio loptu u mrežu, bacivši kultni stadion u trans. U tjednu u kojem se sukobio s hrvatskim izbornikom Antom Čačićem i vjerojatno ostao bez nastupa na Euru, Lovren se tako pretvorio u velikog junaka svoga kluba.

https://twitter.com/the18soccer/status/720717600368386048

Jürgen Klopp je, pak, iz ovog ogleda izašao kao veliki pobjednik. Manje od godinu dana nakon što je napustio klupu Borussije na kojoj je stekao trenersku slavu, izbacio je bivši klub iz Europe i sada kreće u lov na trofej i plasman u Ligu prvaka.