Liverpool upisao povijesnu pobjedu nad Manchester Unitedom, Lovren odigrao cijelu utakmicu

Liverpool je slavio u osmini finala Europske lige

Liverpool's English defender Nathaniel Clyne (R) vies with Manchester United's Spanish midfielder Juan Mata during the UEFA Europa League round of 16, first leg football match between Liverpool and Manchester United at Anfield in Liverpool, northwest England on March 10, 2016. / AFP / PAUL ELLIS
FOTO: AFP

Nogometaši Liverpoola s 2-0 su svladali na svojem terenu velikog rivala Manchester United u osmini finala Europske lige te napravili veliki korak prema plasmanu u četvrtfinale tog natjecanja. Momčad Jurgena Kloppa postigla je po jedan pogodak u svakom poluvremenu, a strijelci su bili Daniel Sturridge i Roberto Firmino. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Liverpool kojemu je ovo bila prva europska utakmica s Unitedom.

Utakmica je počela vatreno, uz grublju igru obje momčadi. Sudac Carlos Velasco, poznat kao lagan na kartonima, već je u drugoj minuti dodijelio prvu javnu opomenu na utakmici Manchester Uniteda i Liverpoola. Žuti karton dobio je Liverpoolov Jordan Henderson, a ubrzo nakon otvaranja susreta domaćini su preuzeli inicijativu na terenu.

Briljantni De Gea

Njihov pritisak isplatio se u 20. minuti, kada je sudac Velasco pokazao na bijelu točku nakon prekršaja Depaya na Coutinhu, a udarac s bijele točke realizirao Daniel Sturridge, kojemu je to bio peti pogodak protiv Manchester Uniteda u posljednjih sedam utakmica u svim natjecanjima. Isti igrač desetak minuta kasnije mogao je udvostručiti prednost Liverpoola, ali njegov je udarac tom prilikom zaustavio vratar Manchester Uniteda David de Gea.

Španjolski golman na vratima Uniteda istaknuo se i pred kraj prvog poluvremena kada je zaustavio udarac Adama Lallane iz izvrsne pozicije, a u prvih 45 minuta više nije bilo pogodaka.

Dominacija Liverpoola

Drugo poluvrijeme je htrabrije započeo Manchester United i prijetio preko Martiala, ali pokušaje Van Gaalove momčadi uspješno je zaustavljala obrana Liverpoola i vratar domaćina Mignolet. Zatim su ponovno domaćini počeli opasnije prijetiti. Nakon sat vremana igre opasan udarac uputio je Clyne, ali De Gea je obranio. Nedugo nakon toga u izvrsnoj se pruilici našao Henderson, ali nije bio precizan.

Pritisak nogometaša Liverpoola isplatio se u 73. minuti kada je nakon nespretnosti obrane Uniteda poentirao napadač domaće ekipe Roberto Firmino. Do kraja utakmice obje su ekipe imale po nekoliko prilika, ali više nije bilo pogodaka pa su navijači Liverpoola mogli slaviti veliku pobjedu nad najvećim rivalom.

Jedvaj pocrvenio

U drugim utakmicama Athletic je s 1-0 pobijedio i Valenciju, Sparta i Lazio su odigrali 1-1, a Villarreal je s 2-0 pobijedio Bayer Leverkusen. Za Bayer je od prve minute nastupio hrvatski branič Tin Jedvaj koji je isključen u samoj završnici susreta zbog dva žuta kartona.