Ljutiti Badeljev menadžer najavio veznjakov odlazak iz Fiorentine i još tri najvažnije nogometne vijesti

Mogao bi nakon samo dvije sezone mogao napustiti Firencu

Juventus' French midfielder Patrice Evra (R) fights for the ball with Fiorentina's Croatian midfielder Milan Badelj during the Italian Serie A football match between Juventus and Fiorentina on April 29, 2015 at the "Juventus Stadium" in Turin.
FOTO: AFP

Sudeći prema riječima Dejana Joksimovića, menadžera Milana Badelja, hrvatski reprezentativac na ljeto će napustiti Fiorentinu. Priznao je Joksimović to u razgovoru za Tuttomercatoweb. Na pitanje je li istina da Valencija prati Badelja odgovorio je sljedeće:

“Sigurno je da će napustiti Fiorentinu na ljeto”. Na čuđenje novinara nastavio je:

Problem novac

“Da. Njegov odnos s navijačima, gradom i svima u klubu je izvrstan. To nije problem. Stvar je u tome što Fiorentina ne poštuje moj rad. Doveo sam Milana u klub za relativno mali iznos, uzimajući u obzir njegove kvalitete”, rekao je Joksimović napomenuvši da je problem novac.

“Za svoj rad pri njegovu dovođenju i svim putovanjima u Firencu, koji su me skupo koštali, nisam dobio niti eura. Puno sam puta dolazio na razgovore, a jedini način da se naplatim je da Badelj napusti Fiorentinu”, poručuje igračev zastupnik.

Tražen u Europi

“Znam da može igrati u vrhunskim klubovima. Fiorentinu smo odabrali i pokazao se profesionalcem i jako dobrim igračem. Ali, s obzirom da klub nije iskazao poštovanje prema meni, nisu pokazali niti poštovanje prema njemu, što stalno ponavljamo”, kazao je Joksimović.

https://www.youtube.com/watch?v=dAPyCMpmZKE

Novinara Tuttomercata je zanimalo gdje će Badelj nastaviti karijeru: “Postoji puno, puno opcije, diljem Europe”.

Lavezzi u Kini

U međuvremenu, svijet je obišla vijest da je Ezequiel Lavezzi potpisao ugovor s kineskim klubom Hebei China Fortune. S obzirom na to da mu ugovor s PSG-om istječe na ljeto, odšteta za njega iznosila je samo šest milijuna eura. No, zato će on s plaćom od 13 milijuna eura postati peti najplaćeniji nogometaš na svijetu.

Ispred njega su samo Cristiano Ronaldo (21 milijun), Lionel Messi (20), Zlatan Ibrahimović (16) te Thomas Müller (13,3 miljuna eura).
U prvih deset su još Jacskon Martinez (12,5), Thiago Silva (12), Wayne Roooney (11,5), Gareth Bale (11) te Angel Di Maria (11 miljuna eura).

Ronaldinho u Realu

Nadalje, kapetan Barcelone Andres Iniesta ispričao je zanimljivu anegdotu kako je Ronaldinho uoči onog El Clasica na kojem je zaradio ovacije publike na Santiago Bernabeuu motivirao svoje suigrače.

“Nekoliko dana prije utakmice nazvao me u noći i rekao mi da mi mora nešto reći. Poručio mi je da u lipnju odlazi i da je njegov brat sve dogovorio s Real Madridom: ‘To su nevjerojatne brojke. Ne mogu odbiti. Ti si mlad i možeš me razumjeti. Molim te nemoj ništa drugima reći niti upravi. Nemoj me izdati, vjerujem ti više nego ostalima’. Nisam stigao ništa reći jer mi je odmah spustio slušalicu”, prisjeća se Iniesta.

“Drugi dan na treningu je bila neka čudna tišina. Sve je bilo neobično, a onda je došao dan utakmice, a on je uzeo riječ: ‘Momci, danas igramo važnu utakmicu. Oni su jaki ali mi u zadnje vrijeme funkcioniramo poput obitelji. Zvao sam vas noću kako bih vam rekao a odlazim u lipnju, a nitko o tome nije progovorio. Shvatio sam da bi svatko od na prije umro nego izdao drugoga. Ja ću ostati ovdje, a sada idemo na teren očitati lekciju ovima iz Madrida’”, prepričao je Iniesta.

Ronaldinho je na toj utakmicui zabio dva gola, a ostalo je povijest.

Nastavlja se Liga prvaka

Za kraj napomenimo i to da se večeras igraju dvije utakmice Lige prvaka. Roma dočekuje Real Madrid. Bit će to trenerski debi Zinedinea Zidana i povratak u Italiju skoro deset godina nakon poznatog incidenta na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj, o čemu više pročitajte ovdje. U drugoj utakmici dana susreću se Gent i Wolfsburg.