Lokomotiva odgovorila Hajduku i prozvala Brbića zbog one usporedbe s rasnim zakonima

'U sportskom je svijetu nezapamćena haranga koju Hajduk provodi nad nama'

Marin Brbić
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Jedna od glavnih pritužbi Hajduka na sastanku s vodstvom HNS-a je bilo licenciranje Lokomotive. Obje strane složile su se oko potrebe ograničavanja broja ustupljenih igrača između pojedinih klubova te ja dogovreno da će se o tome raspravljati prvom sljedećom prigodom.

– HNK Hajduk traži rješavanje poznatog problema s NK Lokomotiva i transparentnost rada Odjela za licenciranje HNS-a – jedan je sedam Hajdukovih zahtjeva kloje su objavili na stranici kluba. Povodom toga, oglasio se Izvršni Odbor Lokomotive koji im je jasno poručio da ih ostave na miru.

Prozvali Brbića

– U sportskom je svijetu nezapamćena haranga koju HNK Hajduk provodi nad našim klubom, medijski teror kojim, nažalost uspješno, ucjenjuje čak i službena tijela HNS-a da prihvaćaju i vode „razgovore o Lokomotivi“. Iako je potpuno jasno, te kroz bezbroj kontrola i inspekcija potvrđeno da NK Lokomotiva posluje zakonito, da u sportskom pogonu postupa sukladno svim pozitivnim propisima koje je donijela zajednička krovna organizacija, HNS.

Izjava predsjednika HNK Hajduk, Marina Brbića, da se mi „pokrivamo propisima“ i usporedba s „pokrivanjem“ progona Židova njemačkim rasnim zakonima, do te je mjere skandalozna da bi nadležna tijela HNS-a, prije svega, trebala preispitati s kim uopće razgovaraju i je li gospodinu Brbiću mjesto u sportu. Nažalost, gospodin Brbić javno se pohvalio svojom izjavom, pa nam je nejasno kako su predstavnici HNS-a nakon toga nastavili sastanak – poručili su iz Lokomotive.

Suradnja s Dinamom je zakonita

Uz to su dodali da između klubova Lokomotive i Dinama postoji suradnja ‘kao što postoji suradnja između Dinama i gotovo svih klubova Prve lige, ili kao što postoji, primjerice, suradnja između NK Lokomotiva i NK Lučko.

– Ona je regulirana propisima, zakonima. Propisi i zakoni ne služe za „pokrivanje“, već za poštivanje. To čini NK Lokomotiva. HNK Hajduk ima potpuno pravo tražiti promjenu propisa, ukoliko drže da nisu dobri, ali nema baš nikakvo pravo ultimativno zahtjevati izbacivanje NK Lokomotiva iz Prve lige. Niti HNS ima bilo kakvo pravo prihvatiti takve zahtjeve – stoji u Lokomotivinom priopćenju. Za kraj su pozvali Hajduk i njihove navijače da se založe za promjene pravila koja drže lošim.