Lovren ipak nije igrač mjeseca, a Vardy je upravo postao peti nogometaš koji je nagradu osvojio dva put zaredom

Osim tri gola, napadač Leicestera srušio je i jedan rekord

FOTO: AFP

Dejan Lovren ipak nije izabran za igrača mjeseca Premier lige. Tu je nagaradu, kako se moglo i očekivati, drugi mjesec zaredom osvojio Jamie Vardy. Tijekom studenog napadač Leicestera zabio je tri gola u isto toliko utakmica, a srušio je i jedan rekord. Postao je prvi igrač Premier lige koji je postizao golove u 11 utakmica u nizu. Prije njega, bivši napadač Manchester Uniteda Ruud van Nistelroy, zabijao je u deset utakmica zaredom.

Kome je to uspjelo?

Vardy je, inače, postao peti igrač koji je dva mjeseca zaredom osvojio nagradu igrača mjeseca. Prije njega to je uspjelo Robbieju Fowleru, Dennisu Bergkampu, Cristianu Ronaldu i Harryju Kaneu.

Leicesterov trener Claudio Ranieri također je nagrađen. Njegov klub slavio je u dvije od tri utakmice u studenom te je još uvijek vodeća momčad prventva. U prošlom mjesecu jedino nisu uspjeli pobijediti Manchester United. Njegova momčad u te tri utakmice zabila je šest golova, a stvorila je 26 prilika. Prosječno su loptu držali u svojim nogama 46%.

Bez obzira što nije dobio nagradu, sama činjenica da je bio nominiran Lovrenu bi trebalo biti priznanje pogotovo što ga se prilično često kritizira.

“Taj dečko ima toliko potencijala. Ako me pitate je li Lovren igrač koji je najviše napredovao pod Kloppom, rekao bih da vjerojatno jest. Trener je od njega napravio stopera koji radi jednostavne stvari jako, jako dobro”, izjavio je nedavno nekadašnji kapetan Liverpoola Mark Wright.

https://twitter.com/LiverpoolGifs/status/673535164593516544?ref_src=twsrc%5Etfw