Lovren propušta Italiju, Kovač umjesto njega pozvao još jednog igrača iz Rijeke

NK Rijeka je tako dobila petog predstavnika na popisu od 30 nogometaša

15.11.2014., Zagreb – Odlazak hrvatske nogometne reprezentacije iz zracne luke Zagreb u Milano na kvalifikacijsku utakmicu za Europsko prvenstvo protiv Italije. Dejan Lovren. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Branič Liverpoola Dejan Lovren zbog ozljede će propustiti sljedeća dva susreta hrvatske reprezentacije, prijateljsku utakmicu s Gibraltarom te kvalifikacijsku s Italijom, objavio je HNS. Umjesto njega izbornik Niko Kovač pozvao je Rijekinog braniča Marka Leškovića (24) koji je do sada upisao jedan nastup za repezentaciju. Lešković je igrao u prijateljskom ogledu s Argentinom prošle godine.

– Lovren ponovno ima probleme s trbušnim zidom koji mu onemogućuju maksimalne napore, pa će u dogovoru s izbornikom Kovačem propustiti okupljanje te se fokusirati na potpuno rješavanje problema – priopćili su iz HNS-a.

Peti igrač iz Rijeke

Zanimljivo je to što je NK Rijeka tako dobila petog predstavnika na popisu od 30 nogometaša koji konkuriraju za nadolazeće dvije utakmice reprezentacije. Uz Leškovića tu su još Ivan Vargić, Ivan Tomečak, Marin Leovac i Anas Sharbini.

10.05.2015., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 33. kolo, HNK Rijeka - NK Lokomotiva. Marko Leskovic.  Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Marko Lešković

PIXSELL

Podsjetimo, Hrvatska će nastupiti u prijateljskoj utakmici protiv Gibraltara u Varaždinu 7. lipnja u 18 sati, odnosno 12. lipnja u Splitu u kvalifikacijskoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo 2016. godine protiv Italije. Na popisu nema niti Luke Modrića.