Mirjana Lučić Baroni pobijedila je 3. tenisačicu svijeta na Roland Garrosu

U svom 9. nastupu u Parizu, Lučić je tek drugi put stigla do trećeg kola

Croatia's Mirjana Lucic-Baroni returns the ball to Romania's Simona Halep during the women's second round at the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on May 27, 2015. AFP PHOTO / PASCAL GUYOT
FOTO: AFP

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić Baroni priredila je veliko iznenađenje u drugom kolu Roland Garrosa nakon što je rezultatom 7:5, 6:1 izbacila treću nositeljicu, Rumunjku Simonu Halep.

Nevjerojatna pobjeda

Lučić Baroni je u prvom setu imala dva breaka prednosti, ali se Halep uspješno vratila. Na kraju je hrvatska tenisačica ipak uspjela osvojiti set. U drugom setu Lučić Baroni je u dvadesetak minuta došla do 5:0, rezultat koji je upješno sačuvala. U trećem kolu je očekuje francuska tenisačica Alize Cornet.

– Ovo je nevjerojatna pobjeda. Presretna sam pobjedom na ovom velikom terenu. Igrala sam sjajno. Znala sam što trebam raditi – izjavila je nakon meča Lučić Baroni. U svom devetom nastupu na pariškoj ‘crvenoj zemlji’ Lučić Baroni je tek drugi put stigla do trećeg kola. To joj je uspjelo i 2001. godine. Posljednje četiri godine je ispadala u prvim kolima.

https://www.youtube.com/watch?v=sVbdblIZiJc

I Donna Vekić u trećem kolu

Osim Mirjane Lučić Baroni u treće kolo Roland Garrosa plasirala se i Donna Vekić pobijedivši u dvoboju 2. kola srpsku tenisačicu Bojanu Jovanovski 6-4, 6-3. Vekić je do uspjeha karijere na Grand Slam turnirima stigla nakon 80 minuta igre ne izgubivši niti jednom svoj servis.

Mlada Hrvatica je već u prvoj igri načinila ‘break’ što je bilo dovoljno za osvajanje seta. Vekić je prilike za ‘break’ imala i u trećem i petom gemu, ali je i jedan oduzeti servis bio dovoljan. U drugom setu igralo se bez prilike za ‘break’ do sedmog gema kada je 18-godišnja Hrvatica oduzela servis suparnici. U devetoj igri Vekić je načinila još jedan ‘breka’ za konačnih 6-3.

Posljednje dvije godine Vekić je u Parizu ispadala u prvom kolu, a do sada najveći uspjeh na Grand Slam turnirima ostvarila je na Australian Openu i US Openu 2013. godine, te Wimbledonu prošle godine stigavši do drugog kola. U trećem kolu njezina protivnica bit će pobjednica dvoboja između Srpkinje Ane Ivanović i Japanke Misaki Doi.