Luka Modrić je normalno trenirao sa suigračima, prvi put nakon 88 dana

Hrvatski reprezentativac imao je dugu stanku zbog ozljede koljena

Luka Modrić i Dani Carvajal
FOTO: AFP/AFP

Hrvatski nogometni reprezentativac i igrač Real Madrida Luka Modrić nakon 88 dana vratio se punim treninzima. Modrić je s terena izbivao jako dugo, a razlog za to je ozljeda desnog koljena. Real se nalazi na pripremama u australskom gradu Melbourneu, gdje je u utorak Modrić odradio trening sa suigračima. To mu je prvi trening na terenu od 18. travnja kada mu je stradalo koljeno u ligaškoj utakmici protiv Malage.

Nogometaši Reala u nedjelju su napustili Madrid u kojem temperature premašuju 40 stupnjeva Celzijevih i stigli u Australiju na samo 7 stupnjeva. Igrači su nakon zagrijavanja vježbali u teretani, a zatim izašli na igralište gdje su izvodili vježbe s loptom, a na kraju međusobno i zaigrali. Modrić je bio u momčadi s Cristianom Ronaldom, Sergiom Ramosom, Iscom, Illaramendijem, Nachom te igračima iz podmlatka Odegaardom, Llorenteom, Lazom i Vázquezom. Pomoćnici novog trenera Rafaela Beniteza pri tom su tražili intenzivno trčanje.

Slijedi utakmica s Romom

U subotu Real Madrid igra prijateljsku utakmicu protiv Rome, a to bi hrvatskom reprezentativcu mogao biti prvi susret nakon ozljede. Šest dana kasnije Real čeka susret protiv Manchester Cityja, a momčad zatim putuje u Kinu.

Igrači Real Madrida počeli su pripreme prošli četvrtak u Madridu, no Modrić je na madridski aerodrom Barajas sletio tek u subotu popodne. Prema pisanju hrvatskih medija zbog upale uha je ostao duže u Zadru. Real Madrid je odbio potvrditi informaciju.