Modrić je opet impresionirao svijet, a ovo su četiri stvari o tome

Hrvatski reprezentativac odigrao je odličnu utkamicu u Ligi prvaka

Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (L) vies with Roma's forward from Bosnia-Herzegovina Edin Dzeko during the UEFA Champions League round of 16 second-leg football match Real Madrid CF vs AS Roma at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on March 8, 2016. / AFP / JAVIER SORIANO
FOTO: AFP

Luka Modrić odigrao je još jednu odličnu utakmicu u dresu Real Madrida. U utakmici osmine finala Lige prvaka s Romom odigrao je 75. minuta, a njegova momčad slavila je s 2:0 te su s ukupnih 4:0 izborili četvrfinale. Modrić je prijetio protivničkim vratima nekoliko puta, ali je Poljak Wojciech Szczęsny u utorak bio sjajan. Modrić je zbog dobrog nastupa privukao dosta pažnje svjetske nogometne javnosti, što pokazuje i sljedeće.

1. Hvale ga strani mediji

ESPN ga je uz vratara Keylora Navasa istaknuo kao pojedinca koji je najviše pokazao u protiv Rome. Za kostarikanskim golmana Reala koji je, kao i Modrić, nagrađen ocjenom 9 od maksimalnih 10, pišu da je u barem četiri navrata bio direktno suočen sa suparnicima u akciji jedan protiv jednoga i da je zahvaljujući njegovom refleksu Real i sedmu utakmicu u nizu u kojoj on brani u Ligi prvaka bez primljenog gola.

Za Modrića navode da je odigrao nevjerojatnu utakmicu.

“Neovisno o situaciji bio ga je pun travnjak, uvijek je bio na pravom mjestu da pomogne momčadi. Dodavanja, driblinzi, osvajanja lopti i šutevi prema golu, sve je napravio dobro”.

Slično piše i španjolska Marca koja Modrića opisuje igračem koji je stabilizirao igru sastava.

2. Modrić osramotio Pjanića, a on ga hvali

Bosankohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić nahvalio je poslije susreta Modrića, koji mu je tijekom utakmice u jednoj situaciji loptu gurnuo kroz noge.

https://twitter.com/DailyMesut/status/707520233636925441?ref_src=twsrc%5Etfw

“Mladi Kovačić se uklapa, bit će sve bolji, a Modrić je glavni na sredini terena kod Real Madrida. Drago mi je da tako dobro igraju te se nadam da će nas sve više biti u velikim europskim klubovima”, kazao je Pjanić.

3. O njemu se pišu knjige

Nakon dugog istraživanja i stvaranja, svjetlo dana u Španjolskoj ugledala je biografija hrvatskog veznjaka i člana Real Madrida. Knjiga pod naslovom “Luka Modrić, sin rata” opisuje put koji je njen glavni lik prošao od talentiranog dječaka do, kako je i naslov jednoga poglavlja, “gospodara Madrida”.

Knjiga je podijeljena u četrnaest poglavlja kojima je predgovor napisao još jedan legendarni nogometaš Reala, danas predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

https://twitter.com/Azpitarte/status/704637423414853634

Knjiga opisuje neke ključne trenutke Modrićeve karijere poput ispadanja hrvatske reprezentacije s Europskog prvenstva 2008., a podsjeća i na proživljenu sreću poput one na Amsterdam Areni i Wembleyju.

4. A što on kaže?

“Utakmica nije bila lagana. Roma je ponovno pokazala da je dobra momčad, na trenutke su nas natjerali na patnju. U vršku napada imaju brze igrače koji su nam zadali muke kontranapadima, no u konačnici smo mi bili ti koji su zabili dva pogotka i prošli dalje. I to je ono što je najvažnije”, tvrdi Modrić uz dodatak:

https://www.youtube.com/watch?v=zg-SdoXmiK4

“Kroz dvije smo utakmice pokazali više i zasluženo idemo dalje. Mislim da je ova uzvratna utakmica bila otvorena i zato smo sretni što smo mi u ždrijebu četvrtfinala. Ovo je jedino natjecanje u kojem smo i dalje ‘živi’, u španjolskom prvenstvu prilično zaostajemo i zato moramo koncentrirano nastaviti dalje kako i trenutačno igramo u Ligi prvaka. Čvrsto u obrani, a u napadu se truditi postići što je više moguće golova. Imamo samopouzdanja, vidjet ćemo koliko možemo daleko stići.”

Sljedeću priliku za dokazivanje svoje kvalitet hrvatski reprezentativac imat će u nedjelju u 20.30 sati kada Real Madrid ide na gostovanje Las Palmasu.