M. City-QPR 6-0: Aguero zabio hat-trick, Kranjčarov QPR ide u drugu ligu

Ovom pobjedom City se izdvojio na drugom mjestu ljestvice sa 73 boda

Manchester City's Argentinian striker Sergio Aguero celebrates his third goal during the English Premier League football match between Manchester City and Queens Park Rangers at the Etihad Stadium in Manchester, northwest England, on May 10, 2015.  AFP PHOTO / OLI SCARFF

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or “live” services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications
FOTO: AFP

Nogometaši Queens Park Rangersa u nedjelju su i teoretski izgubili sve izglede za ostanak u Premier ligi nakon visokog 0-6 (0-2) poraza na gostovanju kod Manchester Cityja u 36. kolu, a bivši hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar igrao je za QPR od 78. minute.

Trostruki strijelac za City bio je Sergio Aguero (4, 50, 65-11m), a po jednoga su dodali Aleksandar Kolarov (32), James Milner (70) i David Silva (87).

City iznad Arsenala

Ovom pobjedom Manchester City se izdvojio na drugom mjestu ljestvice sa 73 boda, tri više uz dvije utakmice više od trećeg Arsenala, a 10 manje od Chelseaja koji je prošloga vikenda osigurao naslov prvaka.

QPR je ostao posljednji, 20. sa 27 bodova, devet manje od 17. Newcastle Uniteda, a kako su do kraja prvenstva ostala samo dva kola ovaj će se londonski sastav vratiti u drugu ligu nakon samo jedne sezone provedene u društvu najboljih.

QPR i Burnley idu u drugu ligu

Osim QPR-a, iz Premier lige još u subotu je ispao i Burnley koji je 19. sa 29 bodova, dok će o psoljednjem putniku u niži rang u posljednja dva kola odlučivati Aston Villa, koja je na 38 bodova, Leicester City, koji ima 37, Sunderland i Newcastle United, koji su na po 36, te Hull City, koji je na 34 boda.