Nekad je nužno odabrati stranu

Mainz-HSV 1-2: Olić i Iličević igrali u utakmici kojom je HSV napustio zonu ispadanja

Na ljestvici sa 76 bodova vodi Bayern koji je osigurao naslov prvaka

Hamburg's Ivica Olic gestures during the German first division Bundesliga football match Bayer 04 Leverkusen vs Hamburg SV in Leverkusen, western Germany, on April 4, 2015.  AFP PHOTO /  

RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP/AFP

Nogometaši HSV-a pobijedili su na gostovanju Mainz 2-1 ostvarivši važnu pobjedu u borbi za bundesligaški spas. Golove za HSV zabili su Julian Baumgartlinger (37-ag) i Gojko Kačar (87), dok je pogodak za Mainz zabio Yunus Malli (76). Za HSV je do 83. minute igrao hrvatski reprezentativac Ivica Olić, dok je Ivo Iličević igrao do 77. minute.

U drugom današnjem ogledu Borussia Moenchengladbach je u Berlinu pobijedila Herthu 2-1 i vratila se na treće mjesto. Golove za gostujući sastav zabili su Max Kruse (11) i Ibrahima Traore (85), a za Herthu pogodak je postigao Valentin Stocker (13).

Ispali iz zone ispadanja

Na ljestvici sa 76 bodova vodi Bayern koji je osigurao naslov prvaka. Na drugom mjestu je Wolfsburg sa 62 boda, a treća je Borussia Moenchengladbach sa 60 bodova. HSV je pobjedom pobjegao iz zone ispadanja i sa 31 bodom nalazi se na 14. mjestu.

Zadnje dvije pozicije koje vode u niži rang natjecanja drže Stuttgart (27) i Hanover (30), dok je Freiburg sa 30 bodova na 16. mjestu koje vodi u dodatne kvalifikacije.