Mamić kaže da zavidi Rijeci na navijačima. Hoće li nakon ovog izvještaja dodatno pojasniti i tu izjavu

'Već dugi niz godina nisam nazočio ovako sramotnom vrijeđanju od strane navijača'

27.07.2015., Zagreb - Trener Dinama Zoran Mamic odrzao je konferenciju za medije uoci prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka u kojoj GNK Dinamo igra protiv norveskog predstavnika FK Molde. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Trener Dinama Zoran Mamić bio je prilično ljut zbog ponašanja navijača za vrijeme utakmice s Rijekom, te je rekao da im zavidi na podršci koju oni imaju.

“Jako zavidim Rijeci na navijačima i posebno sam ‘sretan’ s našom publikom koja u velikom broju ovakvu našu igru prati vrijeđanjem i pljuvanjem. Počevši od mene pa do igrača. Tako se ne bodri klub i mene je sramota da imamo ovakvu atmosferu nakon rezultata koje ova momčad ima”, poručio je Mamić nakon utakmice.

Međutim, kada pročita izvještaj delegata utakmice Branka Bebića, Mamić bi mogao dodatno pojasniti svoju izjavu vezanu uz navijače Rijeke, baš kao što je dodatno pojašnjavao što je mislio i kojem se dijelu navijača obratio na gore opisani način.

Izvješaj delegata

“Već dugi niz godina obnašajući dužnost delegata nisam nazočio ovako nekulturnom, nesportskom i sramotnom vrijeđanju od strane u ovom slučaju navijača Rijeke. Naime oni su ničim izazvani već u samom početku utakmice počeli sa vrijeđanjem, dakle: 4. i 6. minuta Mamiću cig…, 15. HNS ped… nogomet ste sje…, 16. minuta Mamiću četn… smeće, 30. minuta HNS ped…, 39. minuta Mamiću cig…, 42-43. minuta p… četnička Mamiću, 71. minuta cig… aludirajući na gotovo sve nazočne na stadionu, 72. minuta i pored upozorenja spikera za korektno navijanje u skladu s propisima isti su nastavili i već u 73. minuti bezočno vrijeđajući izvršnog predsjednika p… četn…, nakon što se ponovno oglasio spiker u 80. minuti isti su ponovno prema njemu j… te Mamić, u 85. minuti Mamiću cig… p… četnička u 86. minuti izvrćući pjesme i pjevajući j… te Dinamo. Apeliram kao dugogodišnji nogometni djelatnik da je ovo što sam slušao gnusno i da hitno organi reda moraju stati na kraj ovakvim sitnim provokatorima koji su gotovo 90 minuta maltretirali preostali dio gledatelja što je evidentno iz navedenog”, napisao je Bebić u svom izvještaju kojeg je objavio Novi list.