Mamić najavio odlazak Vukojevića i da će se za 10 dana znati stiže li Spahić

Trener Mamić govorio na konferenciji za medije prije utakmice Dinama s Hajdukom

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Dinamo u subotu očekuje veliki derbi protiv Hajduka u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi, a uoči tog susreta na Makdimiru je održana konferencija za medije u kojoj je, očekivano, trener Zoran Mamić najavio pobjedu, ali i otkrio situaciju oko dvojice igrača, Ognjena Vukojevića koji odlazi iz kluba, i Emira Spahića, o kojemu se govori kao potencijalnom pojačanju.

“Čeka nas po imenima najveći derbi hrvatskog nogometa. Nažalost, Hajduk trenutno nije u posebno kvalitetnom stanju, no bez obzira na to međusobne utakmice nose dozu nervoze, naboja i drugačije energije tako da može otići u oba smjera. Vjerujem u kvalitetu i formu svoje momčadi, želimo igrati dobro i ostvariti pobjedu koju silno želimo”, prenosi njegovu izjavu službena Dinamova stranica.

Poznato je da Dinamo želi u svojim redovima Spahića, a hoće li doći još se ne zna: “To je još otvoreno, ali mislim da to neće tako biti još dugo i da ćemo brzo zatvoriti tu priču; kroz desetak dana. Ima dosta detalja, treba vidjeti kakva je situacija s njegovom suspenzijom, u kakvom je stanju jer ne trenira, pitanje financija, koliko godina, kakvo je njegovo razmišljanje i slično… Izvršni predsjednik je razgovarao s njim i opet će, a mogu reći da on danas nije bliže Dinamu nego kada ste me prošli put to pitali”, kaže Zoran Mamić.

Trener Dinama otkrio je kako u njegovoj momčadi neće sljedeće sezone biti Vukojevića: “Ne vidim ga od sljedeće sezone u Dinamu, a i on je izrazio želju za promjenom sredine. Ogi je imao peh da na njegovoj poziciji igra Arijan Ademi koji je po meni jedan od ključnih igrača i dokapetan pa nije dobio minutažu kakvu igrač njegovog renomea zaslužuje”, rekao je.