Mamić ne razumije zašto bi Čačić bio upitan na mjestu izbornika jer smo i prije njega imali početnike

Naveliko se špekulira da bi Kovačevu funkciju mogao preuzeti Ante Čačić

21.11.2012., Porto, Portugal - Trener Dinama Ante Cacic i izvrsni predsjednik Zdravko Mamic razgovarali su u setnji oko Hotela Sheraton u Portu gdje su smjesteni Dinamovi igraci uoci utakmice 5. kola skupine A Porto - Dinamo UEFA Lige prvaka. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Hoće li Niko Kovač i nakon današnje sjednice Izvršnog odbora HNS-a biti izbornik nogometne reprezentacije znat će se poslije 15 sati za kada je najavljeno obraćnja predsjednika Davora Šukera medijima. U međuvremenu, naveliko se počelo špekulirati da bi Kovačevu funkciju mogao preuzeti trener Lokomotive Ante Čačić.

U utorak je izjavio kako ga još nitko iz HNS-a nije kontaktirao po tom pitaju, ali i da mu je čast što ga se spominje u tom kontekstu. Također, Čačić je rekao kako bi bi njegov izbor na mjesto izbornika bio logičan slijed nakon svega što je napravio u trenerskoj karijeri. S Dinamom je, naime, igrao u Ligi prvaka, a s Mariborom Europksu ligu. Svoje mišljenje o Čačiću kao izborniku ima i njegov bivši poslodavac Zdravko Mamić.

Problemi u reprezentaciji

“Ako smo imali Bilića, Štimca, Kovača, početnike, ne razumijem zašto bi sad Čačić bio upitan kao čovjek s bogatim iskustvom i impresivnim personalitijem”, rekao je Mamić za 24 sata. On smatra kako su problemi u reprezentaciji krenuli u Milanu, nakon čega je uslijedila utakmica pred praznim Poljudom i slučaja svastika.

“Oduzimanje bodova i novčana kazna stvorilo je zastrašujuću klimu oko reprezentacije. Zbog toga se igrači više ne osjećaju ugodno i tom stanju ne mogu ići kopačkom u glavu”, dodaje Mamić i napominje da je posljedica svega toga jedan osvojeni bod protiv Azerbejdžana i Norveške.
“Kao potpredsjenika HNS-a zanimaju me samo uzroci i terapije. Problem nećemo riješiti smjenama jer bi on mogao biti puno dublji”, rekao je Mamić za 24 sata.