Mamić smatra da je dolazak predsjednice (kojoj je donirao 10 tisuća kuna) dobitak za hrvatski nogomet

- Nadam se da ću joj sada moći stisnuti ruku i poljubiti je - izjavio je Mamić

20.05.2015., stadion Maksimir, Zagreb - Finale hrvatskog nogometnog kupa, GNK Dinamo - RNK Split. Zdravko Mamic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Zdravko Mamić, izvršni dopredsjednik Dinama, nije krio oduševljenje i veselje nakon što je zagrebačka momčad u vitrine stavila Rabuzinovo sunce po trinaesti puta. Zahvale i ponos izlazili su iz gotovo svake njegove rečenice.

Razlog takvom raspoloženju je 4-2 pobjeda izborena boljim izvođenjem jedanaesteraca protiv nogometaša Splita u finalnoj utakmici Kupa igranoj na Maksimiru pred, procjena je domaćeg kluba, 11000 ljudi.

– Ponosan sam jer se publika vratila i čestitam našim navijačima koji nas prate već godinama – izjavio je Mamić.

Dinamo i Split u borbi za naslov

Ugostio ih i Bandić

Proslavu naslova, vatromet i trofej koji je uručila predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, navijači, ipak, nisu pratili sa tribina kišom natopljenog stadiona. Tmurna zagrebačka srijeda rastjerala je većinu znatiželjnika koji su došli na utakmicu.

– Nadam se da ću joj sada moći stisnuti ruku i poljubiti je. To je dobitak za hrvatski nogomet. Prije utakmice ugostio nas je i Milan Bandić koji je na ručak odveo obje momčadi. Nakon što su nas predsjednici Hrvatske ignorirali 15 godina, sad nam je predsjednica došla na stadion i dala nam vjetar u leđa – dodao je Mamić koji je na donatorskoj večeri, kako se sam pohvalio, uplatio 10 tisuća kuna za potrebe kampanje sadašnje predsjednice. Osim toga dodao je i sljedeće:

– Ponosan sam ne samo kao izvršni dopredsjednik Dinama, već i kao djelatnik Hrvatskog nogometnog saveza. Ponosan sam jer sam gledao spektakl na terenu. Dugo nisam nešto ovako vidio.