Zašto danas nitko nije sretniji od navijača Manchester Uniteda?

Nizozemski napadač Robin van Persie prešao je u redove turskog Fenerbahčea

Manchester United's Spanish midfielder Juan Mata (L) pressures Southampton's French midfielder Morgan Schneiderlin (R) during the English Premier League football match between Manchester United and Southampton at Old Trafford in Manchester, North West England on January 11, 2014. AFP PHOTO / OLI SCARFF

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR “LIVE” SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS
FOTO: AFP

Navijači Manchester Uniteda zasigurno imaju najviše razloga za veselje u dosadašnjem tijeku ljetnog prijelaznog roka. U lipnju su doznali da će se njihovom klubu pridružiti jadan od najtalentiranijih mladih nogometaša PSV-ov Memphis Depay, da bi početkom srpnja osigurali transfere velikog Bastiana Schweinsteigera, a potom i talijanskog reprezentativnog desnog beka Mattea Darmiana.

https://twitter.com/Scholesy_Giggsy/status/620457543786065921

Cavani umjesto Van Persieja

Uoči odlaska na američku turneju doznali su da će se momčadi uskoro pridružiti za neke ponajbolji veznjak Premier lige, Southamptonov Morgan Schneiderlin. Iako je na dan kad je procurila ta vijest objavljena i ona da napadač Robin van Persie odlazi u turski Fenerbahče uskoro bi trebao netko doći na njegovo mjesto. Naime, Guardianov novinar Jamie Jackson, koji je poznat kao pouzdan izvor informacija, tvrdi da je klub pronašao zamjenu za Nizozemca u vidu PSG-ovog napadača Edisona Cavanija.

https://www.youtube.com/watch?v=Wucvkp72xb0

Jedina stvar koja muči navijače Manchestera je tko će nadoknaditi Davida de Geu jer je njegov transfer u Real Madrid postao još izvjesniji u trenutku kada je objavljeno da Iker Casillas prelazi u Porto. Prema pisanju britanskog tiska, engleski velikan je navodno postavio ultimatum Florentinu Perezu.

Što s De Geom?

Tvrde da im je u ponedjeljak zadnji rok da dovrše transfer ili da barem dođe do većeg pomaka. Do tog je došlo jer Louis van Gaal i njegovi igrači taj dan putuju u SAD na predsezonsku turneju. Ukoliko De Gea ne bude sljedeće sezone u Unitedu pretpostavlja se da će klub krenuti po Tottenhamovog Huga Llorisa ili Atleticovog Jana Oblaka.

U kombinaciji se spominjao i Ajaxov Jasper Cillessen. Kako bilo, pred Crvenim vragovima je veliki izazov u novoj sezonie jer ih sudeći prema pojačanjima i potrošenim novcima neće zadovoljiti ništa osim naslova prvaka.