Marca analizirala Barcelonina pojačanja pa se posebno posvetila Rakitiću

Stigao je kao velika zvijezda, te je od Xavija preuzeo mjesto isturenog veznjaka

(150507) -- BARCELONA, May 7, 2015 () -- Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) and Argentine defender Javier Mascherano (R) vie with FC Bayern Munich's German forward Thomas Muller during their first round match of semifinal at the 2014-2015 UEFA Champions League at Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, May 6, 2015. Barcelona won 3-0. (/Pau Barrena)
FOTO: NurPhoto/Pau Barrena

Španjolski sportski dnevnik Marca secirao je pojačanja Barcelonine nogometne momčadi koja su u klub stigla prije početka sezone. Među onima koji su klubu pomogli da se domogne naslova prvaka nalazi se i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Zamijenio Xavija

Igrači pristigli prije početka sezone svrstani su u tri skupine. Podbacila su dvojica, Thomas Vermaelen i Douglas, sud tek treba biti donesen u vezi Rafinhe, dok se dobrim poslovanjem kluba ocjenjuju dolasci Claudija Brava i Marc-Andréa ter Stegena, Luisa Suareza, Jeremyja Mathieua i hrvatskog veznjaka pristiglog iz Seville.

Marca tako podsjeća da je Rakitić stigao kao velika zvijezda te da je od Xavija preuzeo mjesto isturenog veznjaka u momčadi. Dodaje se i da nije kroz sezonu imao osigurano mjesto u prvoj postavi kluba i da nije bio ključan igrač u najtežim Barceloninim utakmicama u ligi, ali da je svojom klasom i obrambenim zadaćama dao snagu momčadi.

https://www.youtube.com/watch?v=4Us3liPvltQ