Marijo Možnik u Osijeku četvrti u finalu preče, a Ana Đerek peta u finalu na parteru

Dvoranu Gradski vrt tijekom vikenda posjetilo pet tisuća gledatelja

20.09.2015., Osijek - Dvorana Gradski vrt, svjetski kup u gimnastici Grand prix Osijek Zito Challenge Cup 2015. Finalna natjecanja na kojem nastupaju najbolji gimnasticari svijeta. Na fotografiji Ana Djerek. Photo: Davor Kibel/Glas Slavonije/Pixsell
FOTO: PIXSELL

Posljednjeg dana 7. Grand Prixa Osijek Žito Challenge cupa hrvatski gimnastičar Marijo Možnik zauzeo je 4. mjesto u finalu, dok je 17-godišnja Ana Đerek bila peta na parteru. U lijepom dekoru dvorane Gradski vrt koju je tijekom vikenda pohodilo oko 5.000 ljubitelja gimnastike i sporta.

“Veliki pritisak je bio kao i inače pred domaćom publikom. Želio sam pokazati puno, zato i nisam htio kalkulirati. Išao sam na sve ili ništa. Izveo sam start 6.7 s kojim sam osvojio europsko zlato i svjetsku broncu. Nije mi žao što sam danas pogriješio na Stalder-Rybalku. Bolje ovdje nego na Svjetskom prvenstvu koje me čeka za mjesec dana”, rekao je Marijo Možnik koji je do posljednjeg natjecatelja, Argentinca Nicolasa Cordobe držao broncu, no ukupni pobjednik SK-a za ovu sezonu, skočio je na 2. mjesto i prestigao Možnika.

Đerek zadovoljna, s obzirom na ozljedu prepone

“Na drugoj dijagonali sam imala prijestup, na trećoj sam se jedva izvukla u doskoku, išla sam dosta nisko, pa se izvlačila kroz ples, ali sve skupa – dobro. Dva finala, s ozljedom prepone, krpali se iz dana u dan… Nije loše. Za dva tjedna me čeka Prvenstvo Hrvatske, a onda Svjetsko prvenstvo u Glasgowu gdje ću se pokušati plasirati na OI”, kazala je Đerek nakon nastupa.

Parter je osvojila Portorikanka Paula Mejias, gredu Brazilka Jade Fernandes Barbosa, muški preskok Ukrajinac Igor Radivilov, preču Brazilac Arthur Oyakawa, a karike njegov sunarodnjak, aktualni olimpijski pobjednik, Arthur Zanetti.