Marin Čilić izborio 3. kolo Roland Garrosa (četvrtu godinu za redom)

Čiliću slijedi dvoboj protiv pobjednika meča Mayer - Janowicz

Croatia's Marin Cilic returns the ball to Netherlands' Robin Haase during the men's first round at the Roland Garros 2015 French Tennis Open in Paris on May 26, 2015. AFP PHOTO / MIGUEL MEDINA
FOTO: AFP/AFP

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić plasirao se u treće kolo drugog Grand Slam turnira sezone Roland Garrosa nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedio Talijana Andreu Arnaboldija 7-6 (3), 6-1, 6-1.

Čilić je protiv 187. tenisača svijeta imao problema tek u prvom setu, dok je drugi i treći set rutinski odradio izgubivši samo dva gema i za ukupno 100 minuta izborio je nastavak natjecanja.

U prvom setu gledali smo ravnopravnu igru u kojoj Čilić nije imao niti jednu break loptu, dok je 27-godišnji Talijan tri puta mogao oduzeti suparnički servis, no Čilić se svaki put izvukao. Prvi set se raspleo tek u trinaestoj igri u kojoj je Čilić bio mirniji i koncentriraniji. Prvi hrvatski reket je u nastavku meča “podesio” ruku i ekspresno dobio oba seta sa po 6-1.

Najbolji rezultat 4. kolo

Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga Čilićeva pobjeda. Prvu je ostvario 2006. na Challengeru u Genovi.

Čilić je četvrtu godinu uzastopce stigao do trećeg kola, a njegov idući suparnik bit će pobjednik dvoboja između 23. nositeljaArgentinca Leonarda Mayera i Poljaka Jerzyja Janowicza. Protiv obojice je već igrao. Mayera je pobijedio u Roland Garrosu prije četiri godine i to u pet setova, dok protiv 24-godišnjeg Poljaka ima skor 1-1. Čilić je bio bolji u Davis Cup ogledu prošle godine, a Janowicz je slavio 2012. na Mastersu u Parizu.

Najbolje rezultate na Roland Garrosu Čilić je ostvario 2009. i 2010. godine kada je igrao 4. kolo.