Mario Hezonja više ni službeno nije igrač Barcelone, uskoro ide u SAD

Hezonja je na draftu izabran kao peti pick

FOTO: Screenshot/Twitter

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja više niti službeno nije igrač Barcelone i vrlo brzo ide u Sjedinjene Američke Države, nakon što ga je na zadnjem draftu izabrao NBA klub Orlando Magic. Vijest javljaju španjolski mediji koji još poručuju da je katalonski klub s Orlandom dogovorio odštetu te da će Barca imati pravo prvootkupa ako se hrvatski košarkaš odlučim vratiti u Europu.

Podsjetimo, Hezonja je izabran kao peti pick NBA drafta te je postao članom Orlando Magica. On je tako ujedno postao najbolje plasirani hrvatski košarkaš odabran na draftu. Do sada je najranije bio izabran Dario Šarić kada je prije godinu dana izabran kao 12. igrač.

Nakon Šarića, kojeg je prošle godine također odabrao Orlando te ga je odmah proslijedio u Philadelphiju, Zorana Planinića i Dalibora Bagarića, Hezonja je naš četvrti košarkaš koji je izabran u prvoj rundi. Prema očekivanjima prvi izbor na drftu je bio Karl-Anthony Towns kojeg je odabrala Minnesota. Los Angeleles Lakersi su kao drugog odabrali D`Angela Russella, dok je Philadelphia kao trećeg odabrala Jahlila Okafora.

“Sretan sam što me odabrao Orlando u kojem mi se sviđaju trener, operativci i igrači”, izjavio je Hezonja i predstavio se:

“Pokušavam najbolje i radim to na najvišoj razini. Imam samopouzdanja, takav sam. To je ono što me gura prema naprijed i priprema me za sjajne stvari koje su preda mnom.

Očekuje se da Hezonja u sljedeća dva tjedna krene put Orlanda gdje će se upoznati sa novim klubom i krenuti u priprema za nadolazeću sezonu. Upitan hoće li u njoj i nastupiti odgovorio je:

“Naravno.”

https://twitter.com/PureMagicNation/status/614227933700456448

https://vine.co/v/e5VmEqIxYLQ